"Шахтар" підірвав трансферну бомбу! Клуб купив чемпіона світу

Читать на русском
Автор
3550
Різник із головним тренером
Різник із головним тренером. Фото ФК Шахтар

Дмитро Різник підписав контракт на п’ять років

Донецький "Шахтар" продовжує посилювати склад перед матчами плей-офф Ліги Європи. Клуб підписав контракт із воротарем Дмитром Різником.

Як повідомляє сайт "Шахтаря", 24-річний Різник перейшов до донецької команди з полтавської "Ворскли". Угода з футболістом розрахована до 2028 року. Скільки коштував трансфер воротаря не відомо, але раніше були чутки, що "Шахтар" готовий заплатити 3 млн євро.

Дмитро Різник – вихованець полтавського футболу. У жовтні 2019 року дебютував в УПЛ і в першому ж сезоні став фіналістом Кубка України. Загалом за головну команду "Ворскли" провів 80 матчів, 24 з яких без пропущених голів. У сезоні-2022/23 зіграв 17 поєдинків (15 – в УПЛ, 2 – у кваліфікації Ліги конференцій УЄФА).

Виступав за юнацьку збірну України, з якою дійшов до півфіналу Євро-2018 (U19). У складі збірної України U20 став переможцем молодіжного чемпіонату світу 2019 року.

11 листопада 2021 року Дмитро Різник дебютував за національну збірну України, вийшовши на заміну у товариській грі з Болгарією (1:1). 14 червня 2022 року провів перший офіційний матч у складі головної команди країни у Лізі націй УЄФА з Ірландією (1:1).

Раніше повідомлялося, що футболіст "Шахтаря" побив росіянина в Туреччині. Крім того, українців обурив трансфер гравця національної збірної до США.