Олімпійський чемпіон присоромив українських спортсменів, які відсиджуються за кордоном

Читать на русском
Автор
Олег Верняєв
Олег Верняєв. Фото instagram.com/verniaiev13

Понад 250 спортсменів та тренерів віддали життя, захищаючи Україну

Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв вшанував пам’ять спортсменів, які загинули через повномасштабне вторгнення рф в Україну.

Відповідний пост Олег опублікував на своїй сторінці в Instagram. Верняєв обурений тим, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) хоче повернути представників рф у міжнародний спорт. Крім того, гімнаст "пройшовся" по українських спортсменах, які не поспішають повертатися в Україну, не помічаючи, що відбувається на батьківщині.

"Понад 250 спортсменів і тренерів за цей рік могли нести український прапор в руках та представляти нашу країну на міжнародних аренах.

Але вони взяли в руки зброю. Задля захисту кожного з нас. І їх забрала війна.

Невже цього не достатньо для того, щоб нас почув весь світ?! Невже цього не достатньо для того, щоб відсторонити російських та білоруських спортсменів від участі в будь-яких змаганнях?! Невже цього не достатньо, щоб нарешті не підтримувати країни, які безжалісно розв'язали цю війну?! І може нарешті достатньо деяким українським спортсменам відсижуватись закордоном, роблячи вигляд що нічого не відбувається, а спробувати нарешті озвучити свою позицію?! Вона у вас є?!

Питань багато. Відповідей — ні.

Кожна історія трагічної смерті українських спортсменів заслуговує на те, щоб її почув увесь світ. Вічна слава та низький уклін нашим Героям", – сказав Верняєв.

Нагадаємо, МОК нещодавно опублікував рекомендацію, згідно з якою росіяни та білоруси можуть повернутися в міжнародний спорт як нейтральні атлети, якщо вони активно не підтримують війну в Україні. Додамо, українська влада не підтримала цю позицію МОК й прийняла рішення бойкотувати всі турніри, де беруть участь представники країн-агресорів. У МОК при цьому наполягають на участі українських атлетів у таких змаганнях.