"Це все політика": російська Z-гімнастка поскаржилася на суддівство на Олімпіаді в Токіо

Читать на русском
Автор
957
Гімнастки Діна та Аріна Аверіни відвідали мітинг путіна 18 березня 2022 року
Гімнастки Діна та Аріна Аверіни відвідали мітинг путіна 18 березня 2022 року. Фото Телеграм-канал сестер Аверіних

Росіянка досі вважає, що поступилася ізраїльтянці у 2021 році через змову суддів

Російська гімнастка Діна Аверіна, яка відвідала путінський шабаш у "Лужниках" у 2022 році, висловилася про суддівство на Олімпійських іграх-2020 у Токіо, де вона завоювала "срібло".

Відповідний коментар Аверіної доступний на YouTube-каналі "Росія — це я!". Діна впевнена, що мала брати "золото", а отримала "срібло" лише через політику.

- Що ти хочеш сказати тій жінці, яка поставила бал вище (Ліной Ашрам)? Її ж зняли, так?

– Зняли. Це все – політика. Я не люблю те, що у спорті – не лише у художній гімнастиці – буває все несправедливо. Я таки за чесний спорт. Я розумію, що такого не буває, але мені це завжди, мабуть, заважало.

Я виступаю і розумію: якщо зробила чисто – я виграю, а якщо гублю (предмет), то програю.

Але коли таке трапилося на Олімпіаді, то я взагалі нічого не зрозуміла. Я виходила з думкою: ось, я нічого не втратила, я зараз виграю, – сказала Аверіна.

Нагадаємо, представники команди олімпійського комітету росії (ОКР) з художньої гімнастики в Токіо не зуміли виграти золоті нагороди ні в індивідуальній, ні в командній першості. У рф досі вважають, що судді були упередженими, хоча у Міжнародній федерації гімнастики пізніше заявили, що порушень у суддівстві на Іграх не виявили.

Зазначимо, сестри Аверіни заявилися на "шабаш" путіна в куртках, на яких була літера "Z", проте в соцмережах спортсменок символ повномасштабного вторгнення рф був замазаний.

Раніше Діна Аверіна вилаялася на чемпіонаті світу з художньої гімнастики після вердикту суддів. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну російських гімнасток усунули від міжнародних змагань.