Федерація футболу Мальти після поразки звинуватила арбітра в допомозі збірній України

Читать на русском
Автор
756
Циганков приніс збірній України перемогу ударом із пенальті
Циганков приніс збірній України перемогу ударом із пенальті. Фото УАФ

Організація має претензії до суддів

Федерація футболу Мальти (ФФМ) заявила, що її збірна програла команді України у відборі на Євро-2024 лише через пенальті, який не можна було призначати.

Про це йдеться в звіті про поєдинок на сайті ФФМ. На її переконання, гості не вперше на міжнародній арені стали жертвою суперечливих рішень арбітрів.

Україна – Мальта. Відео голу та огляд матчу відбору на Євро-2024

"Це був другий пенальті [у ворота Мальти] в другому таймі. Два дуже сумнівні рішення. Перше — після втручання системи відеодопомоги арбітру, але нереалізоване зірковим гравцем Ярмоленком, а друге було призначено за неіснуючий контакт Жана Борга з тим же Ярмоленком", — йдеться в описі епізодів.

Автори звіту про гру похвалили свою команду, але при цьому вказали, що в першому таймі та "грала загалом на половині поля збірної України", хоча саме остання завдала більше ударів по воротах суперника і більше володіла м’ячем (59% проти 41%).

Нагадаємо, збірна України до цього провела два матчі в кваліфікації на ЧЄ-2024. Навесні Синьо-жовті без шансів поступилися Англії (0:2), а у червні українці зробили неймовірний камбек у поєдинку проти Північної Македонії (3:2).

Наступного разу Ребров та Ко зберуться у вересні, на нашу команду чекають ігри з Англією та Італією. З повним календарем, результатами та відеооглядами всіх матчів збірної України у відборі на Євро-2024 можна ознайомитись на сайті "Телеграф".