Гребіть звідси! Збірну рф не допустили до міжнародних змагань

Читать на русском
Автор
1155
Веслування
Веслування. Фото waterslalom.ru

Російських веслярів не хочуть бачити на міжнародних турнірах

Російські веслярі не були допущені на міжнародні змагання через повномасштабне вторгнення рф в Україну. Напередодні стало відомо, що на фронті загинув багаторазовий чемпіон України з веслування.

Про рішення Міжнародної федерації каное (ICF) повідомила пресслужба Федерації гребного слалому росії. Зазначається, що багато країн, які цього року проводять змагання у цьому виді спорту, відмовилися приймати російських атлетів на своїй території.

"У зверненні йдеться, що ICF веде роботу по можливості допуску російських і білоруських спортсменів до участі в змаганнях, що проводяться під егідою федерації.

Проте важливим аргументом у прийнятті рішення є забезпечення безпеки учасників, що поки що не можуть гарантувати Велика Британія, Польща та Франція", – повідомили у росії.

У мережі висміяли черговий геополітичний "успіх" кремля на міжнародному рівні. Один з користувачів пожартував, що Захід наказав рф: "Гребіть звідси".

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував міжнародним федераціям спорту допустити представників країн-агресорів до змагань у нейтральному статусі та з деякими обмеженнями. Проте Польща провела Європейські ігри-2023 без росіян та білорусів.