"Королівство кривих дзеркал": російський чемпіон-допінгіст йде у депутати від партії "За правду"

Читать на русском
Автор
Олександр Зубков
Олександр Зубков. Фото twitter.com/Olympia_da

Колишній спортсмен вважається олімпійським чемпіоном лише на території росії

Колишній російський бобслеїст Олександр Зубков увійшов до загальнообласної частини списку партії "Справедлива Росія — патріоти — за правду" на виборах до Законодавчих зборів Іркутської області. Напередодні у рф на аукціоні випливла медаль радянського чемпіона, який навіть не знав про продаж своєї нагороди.

Завірений список опубліковано на сайті виборчої комісії регіону, передає прокремлівське видання ТАСС. У мережі зі сміхом сприйняли бажання спортсмена, який попався на допінгу, стати депутатом. Іронічно, що у назві партії Зубкова присутні слова "За правду".

"Зубков Олександр Юрійович, дата народження — 10 серпня 1974 року, член соціалістичної політичної партії "Справедлива Росія — патріоти — за правду", — йдеться в документі.

У мережі з іронією сприйняли дані дії Зубкова, зазначивши, що депутати-ошуканці у пошані у путінській росії. Один із користувачів коротко схарактеризував ситуацію: "Королівство кривих дзеркал".

Нагадаємо, Зубков – срібний та бронзовий призер Олімпійських ігор з бобслею. Він виграв два золота на Олімпіаді-2014 у Сочі у четвірках та у двійках, проте у 2017 році був дискваліфікований та позбавлений нагород за порушення антидопінгових правил. Примітно, що пізніше спортсмен звернувся до Мосміськсуду, який визнав його невинним. Таким чином, Олександр став першим в історії олімпійським чемпіоном лише на території рф.

Раніше повідомлялося, що легенду російського спорту Олену Ісінбаєву своєрідно покарають на батьківщині за те, що вона зреклася звання майора.