Друг України присоромив свою країну за допуск російських футболістів

Читать на русском
Автор
6854
Домінік Гашек
Домінік Гашек. Фото Screenshot

Хокейний "Домінатор" не розуміє, чому чеська влада продовжує пускати представників країн-агресорів на змагання

Легенда НХЛ, колишній чеський хокеїст Домінік Гашек прокоментував видачу віз до Чехії російським гравцям ФК "Тобол" (Казахстан). Напередодні Домінік звернувся до чеських спортсменів, які виступають в росії.

Відповідний коментар Гашека наводить irozhlas. Домінік вважає, що влада Чехії не повинна була пускати російських футболістів "Тобола" на матч раунду плей-офф Ліги конференцій проти "Вікторії Плзень" (3:0 на користь чехів). Гашек упевнений, що громадяни рф в першу чергу представляють свою країну і лише потім — казахстанський клуб.

"Я не думаю, що це правильно в принципі. Кожен громадянин росії є представником своєї країни і її дій. І тому російські спортсмени, що виступали тут, уособлювали дії росії.

Необхідно визнати це і заздалегідь встановлювати правила або заздалегідь домовлятися з ФІФА, а потім уже робити висновки. Війна триває вже 555 днів, а в нас досі немає чітких правил ”, — заявив Гашек.

Зазначимо, російські футболісти "Тобола" Іван Коновалов, Альберт Габараєв, Павло Кірєєнко, а також білоруси Павло Забєлін та Євген Кресик (фітнес-тренер) не отримали дозвіл на в’їзд до Чехії, проте візи їм таки дали після втручання прем'єр-міністра Чехії.

Нагадаємо, Гашек отримав нагороду "Друг України" за підтримку нашої країни після початку повномасштабного вторгнення рф. Напередодні він звернувся до українців, закликавши гнати назад російське л**но.

Раніше Гашек дорікнув НХЛ за відсутність санкцій проти росії.