У Румунії вибачилися за "привласнення" українських територій на футбольному матчі

Читать на русском
Автор
2856
Румунські фанати назвали Бессарабію частиною Румунії
Румунські фанати назвали Бессарабію частиною Румунії. Фото Getty Images

Великий політичний скандал стався на футбольній грі у Бухаресті

Федерація футболу Румунії (FRF) засудила політичну акцію фанатів на матчі кваліфікації на чемпіонат Європи-2024 із Косово (2:0).

Про це повідомляє пресслужба FRF на своєму офіційному сайті. В організації підкреслили, що спорт — поза політикою, а ревізіонізм у футболі неприйнятний. Також у Федерації звинуватили у всьому невелику групу фанатів.

"Все це робила на трибунах Національної арени невелика група так званих уболівальників, що порушило хід матчу й опосередковано вплинуло на настрій гравців.

FRF шкодує про неприємну ситуацію, в якій опинилися глядачі, і дякує їм за фантастичну підтримку, яку вони надали збірній, яка здобула драматичну перемогу!" — йдеться в заяві федерації.

Нагадаємо, матч був перерваний після того, як румунські фанати з угруповання Unite Sub Tricolor (Об’єднані триколором) вивісили на трибунах два банери: "Косово – це Сербія" та "Бессарабія – це Румунія". Через 50 хвилин команди повернулися на поле, і зустріч була дограна.

Довідка: Бессарабія — історична область у східній Європі між річками Прут, Дністер та гирлом Дунаю та Чорним морем. 70% площі Бессарабії розташовано на території сучасної Молдови, решта – на території України.

Раніше повідомлялося, що збірна України невдало провела останню гру у відборі на Євро-2024 проти Італії (1:2). З турнірними розкладами нашої команди у кваліфікації ЧЄ-2024 можна ознайомитись на сайті "Телеграф".