Легендарна російська спортсменка "видалила" путіна

Читать на русском
Автор
1786
Олена Ісінбаєва
Олена Ісінбаєва. Фото instagram.com/isinbaevayelena

Колишня спортсменка більше не асоціює себе із главою кремля

Знаменита російська легкоатлетка, дворазова олімпійська чемпіонка та рекордсменка Олена Ісінбаєва, яка зреклася від звання майора, видалила пост в соцмережах про своє приєднання до Putin Team.

Пост був опублікований 17 листопада 2017 року, проте зараз цієї публікації в акаунті Ісінбаєвої в Instagram немає. Таким чином, спортсменка, схоже, намагається закрити всі питання щодо свого ставлення до політики глави кремля.

"Я в команді Putin Team", — написала тоді Ісінбаєва й опублікувала спільне фото з президентом рф володимиром путіним.

Довідка: Putin Team – громадський рух на підтримку путіна, створення якого було анонсовано хокеїстом Олександром Овечкіним 2 листопада 2017 року. Метою проекту була агітація на президентських виборах у росії 2018 року.

Нагадаємо, влітку 2023 року дворазова олімпійська чемпіонка зі стрибків із жердиною повідомила, що з вересня продовжить роботу у Міжнародному олімпійському комітеті (МОК). В організації вирішили, що Ісінбаєва не має договору з російською армією і не підтримувала повномасштабне вторгнення рф в Україну. Крім того, Олена заявила, що її звання майора "має номінальний характер".

Після цього в росії почалося справжнє цькування легкоатлетки. Там навіть перейменували стадіон, який був названий на її честь.