Що буде з телефоном, якщо заряджати його лише до 90%: цю помилку робить кожен другий

Читати російською
Автор
Новина оновлена 27 грудня 2022, 13:29

Головне не допускайте падіння заряду нижче 20%.

Телефон завжди потрібно заряджати до 100% — це "установка", за якою живе дуже багато користувачів, проте чи правильна вона? Чи потрібно постійно повністю заряджати свій гаджет і ставити його на зарядку навіть при 90% заряду? Саме про це ми і хочемо сьогодні поговорити, адже таку помилку робить кожен другий користувач.

Виявляється, це давно застаріле "правило", яке сучасним гаджетам лише шкодить, пише itechua. Тому фахівці не радять заряджати телефони до максимальних 100%, та і до 90% теж можна не заряджати. Чому читайте далі.

Чи можна заряджати майже заряджений телефон

Річ у тім, що постійна зарядка до 90-100% дуже шкідлива для сучасних літій-іонних акумуляторів, які встановлюють у нові смартфони. Тому експерти радять заряджати свій гаджет максимум на 80%, якщо ви, звичайно, хочете, щоб батарея прослужила набагато довше.

Заряджати телефон на 90% бажано якомога рідше, лише у випадках крайньої потреби. Наприклад, якщо ви кудись далеко їдете та знаєте, що довго не зможете підзарядити гаджет.

Раніше "Телеграф" писав, чому батарея смартфона швидко сідає та як це виправити. А також, чи варто вимикати Wi-Fi на смартфоні на ніч.

Також "Телеграф" розповідав, чому телефон може перегріватись під час підзарядки. А також ми писали, чому не варто купувати новий телефон із вітрини.