Марія Левченко потрапила під приціл західних спецслужб та журналістів: чи пов’язана дружина Гогілашвілі з "вагнергейтом"

Читать на русском
Автор
5036
Левченко, Зеленський та Гогілашвілі Новина оновлена 13 грудня 2021, 19:23
Левченко, Зеленський та Гогілашвілі. Фото facebook.com/mariya.levchenko.7

Гогілашвілі звільнився, але скандал продовжується.

Дружину заступника голови МВС Олександра Гогілашвілі, який оскандалився з розборками з поліцейськими на Донбасі, Марію Левченко запідозрили у причетності до зриву операції із затримання бойовиків ПВК "Вагнера".

Розслідування цього розпочали західні журналісти та спецслужби, повідомляє "Інсайдер".

Як розповів неназваний дипломат, коментуючи запровадження санкцій ЄС проти приватної військової компанії, західні країни інформацію про можливі зв’язки Гогілашвілі та Левченка з Росією поза увагою не залишать.

Раніше вже з’являлася інформація про те, що Левченко відвідує засідання РНБО хоч і не має права на те. Крім того, за даними журналіста Юрія Бутусова, вона також була присутньою на нараді в Офісі президента, під час якої було ухвалено рішення відкласти затримання "вагнерівців".

Примітно, але у декларації Гогілашвілі за минулий рік зазначено, що Левченко продовжує працювати у "Кварталі 95" і навіть отримує зарплату. А ось доходу від діяльності в Офісі президента вона не отримувала, що наштовхує на думку, що вона працює неофіційно.

Водночас в українських ЗМІ з’явилася інформація про те, що Гогілашвілі раніше фігурував у поліцейському розслідуванні про схему збуту метадону. Проте після призначення на високу посаду у МВС справа далі не пішла.

Гогілашвілі
Гогілашвілі
Гогілашвілі

Нагадаємо, що в суботу, 11 грудня, на всю Україну прогримів скандал за участю заступника голови МВС Олександра Гогілашвілі, який під час перетину блокпосту на Донеччині влаштував "розборки" з поліцейськими. Цей інцидент привернув увагу ЗМІ, які швидко з’ясували, що чиновник цікавий тим, що в нього збереглося громадянство Росії. Крім того, цікавим виявився факт того, що його дружина Марія Левченко до того ж є радником президента України Володимира Зеленського ще з часів "Кварталу 95".

Після скандалу, що розгорівся, у справу втрутився сам Зеленський і висловив сподівання, що Гогілашвілі напише заяву про звільнення.

Заступник міністра послухався його поради і в понеділок, 13 грудня, стало відомо, що він більше не обіймає зазначену посаду.