Зять партнера Коломойського, який перебіг до Зеленського від Порошенка: 5 цікавих фактів про Олександра Трухіна

Читать на русском
Автор
3543
ДТП як виявилося сімейна традиція Трухіна
ДТП як виявилося сімейна традиція Трухіна. Фото Колаж "Телеграфу"

Тепер уже колишній "слуга народу" має досить цікаву біографію, в якій було і ДТП зі смертельним наслідком

Першого дня лютого журналісти "Української правди" опублікували відео з нагрудної камери поліцейських, з якого стало зрозуміло, що нардеп від "Слуги народу" Олександр Трухін намагався зникнути з місця ДТП на Бориспільському шосе, а також пропонував хабар патрульному. У ході аварії 23 серпня постраждали одразу 6 людей, на щастя, ніхто не загинув.

У "Слузі народу" відреагували на появу відео оперативно та жорстко – вже вранці, 2 лютого, Трухін був виключений із партії.

"Телеграф" зібрав топ-5 фактів із біографії тепер уже екс-"слуги народу", але поки що депутата Трухіна.

Зять партнера Коломойського, колишній

Народився 1986 року в тодішньому місті Дніпродзержинськ (нині Кам’янське), Олександр Трухін своє сходження до майбутньої еліти країни почав із вдалого одруження. Його дружиною стала Ксенія Мартинова, дочка одного з найбагатших та найвпливовіших бізнесменів Дніпра, партнера Ігоря Коломойського, Олексія Мартинова.

З першою дружиною Ксенією Мартинової

Брав участь майбутній нардеп звичайно і в сімейному бізнесі, перебуваючи у 2014 році директором ТОВ "Водолижного клубу "Сентоза", який належить Олексію Мартинову і є предметом його хобі та гордості. Саме як директор "Сентози" Трухін вперше намагався пройти в політику.

Згодом майбутній нардеп розлучився і тепер у нього інша дружина – Лілія, та двоє синів – Марк та Михайло.

ДТП – це у Трухіних сімейне

Ще під час перебування Трухіна зятем Олексія Мартинова, його сім’я вперше засвітилася в резонансній аварії.

Дружина Трухіна в 2009 році підозрювалася в ДТП, що спричинило смерть 62-річної жінки, але й через 3 роки винного в аварії не було знайдено.

Політичну кар’єру починав у Порошенка

Вперше потрапити до політики Олександр Трухін намагався у 2014 році, зареєструвавшись кандидатом у народні депутати по 148 мажоритарному округу Полтавщини, проте вже через 10 днів чомусь зняв свою кандидатуру.

Успішнішими для нього стали місцеві вибори у 2015 році, на яких він переміг і став депутатом Полтавської обласної ради від Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

Втім, як писали місцеві ЗМІ, фракція БПП у Полтавській раді тоді була аж ніяк не одностайною, в її надрах існували 7 груп впливу, в одну з яких, голови Полтавської облради Олександра Біленького, і входив Трухін.

До 2019 року Трухін уже вийшов зі складу БПП, принаймні у серпні він уже був позафракційним депутатом.

Рекордсмен-прогульник

У Полтавській обласній раді Олександр Трухін став членом комісії з питань аграрної політики та земельних відносин. Щоправда, очевидно, депутат швидко розчарувався в цій роботі, оскільки за підсумками 2016 року не відвідав жодного засідання своєї комісії.

Полтавський агробарон "на шиї" у батьків

Втім, у 2017 році Олександр Трухін, очевидно, зрозумів, навіщо ходити на засідання земельної комісії, оскільки саме з цього року його електронна декларація стала поповнюватися десятками земельних ділянок у селі Андріївка Полтавської області. Причому деякі з цих ділянок обчислюються 10 і більше гектарами, які головним чином орендуються самим нардепом.

При цьому у декларації за 2016 рік Трухін володів лише 7 об’єктами нерухомості.

Їздив політик на автомобілі марки Volkswagen Touareg, що належить фермерському господарству "Екобуд" Миколи та Наталії Трухіних (батьки нардепа). А у 2019 році батьки подарували своєму чаду цілих 22 мільйони гривень.

Тим часом голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував у ВР заслухати звіт силовиків про справи, порушені проти народних обранців, наголосивши, що "закон один для всіх".

Очікується, що Трухіна також виключать із бюджетного комітету Верховної Ради, який той збирався очолити.