Медведчука намагалися вивезти до Придністров’я для передачі ФСБ: СБУ розкрила деталі затримання

Читать на русском
Автор
3765
Віктор Медведчук Новина оновлена 13 квітня 2022, 20:13
Віктор Медведчук. Фото instagram.com/zelenskiy_official

СБУ завадила планам ФСБ.

У середу, 13 квітня, стали відомі подробиці затримання нардепа-втікача Віктора Медведчука.

Відповідний пост опублікувала пресслужба СБУ у Facebook.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов розповів, що ФСБ РФ намагалася вивезти Медведчука спочатку у Придністров’я, а потім – до Москви. Але СБУ затримала нардепа-втікача в дорозі – на виїзді з Київської області. Баканов зазначив, що спецоперація по затриманню політика тривала близько місяця, а українській спецслужбі протистояв не тільки сам втікач, а й спецслужби росії.

Російські спецслужби для порятунку Медведчука залучили представників злочинного світу та корумпованих правоохоронців. ФСБ навіть підготувала кілька "липових" маршрутів і навіть псевдо-Медведчуків, щоб провести операцію.

Медведчука під виглядом українського військового хотіли у супроводі колег доставити до кордону. Там – на човні його мали переправити у т.зв. "Придністровську Молдавську Республіку", де на нього вже чекала евакуаційна група спецпризначенців ФСБ. Контррозвідка СБУ спрацювала ідеально і нардепа-втікача спіймали в дорозі — під час його виїзду з Київської області. Його супроводжували українські правоохоронці, які понесуть відповідальність за цей злочин.

"Затримання Медведчука дає сигнал кожному зраднику України – ніхто не уникне покарання, і СБУ зробить для цього все можливе", — заявив Баканов.

Раніше повідомлялося, що 12 квітня під час спецоперації СБУ було затримано голову політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука. Скандальний політик був одягнений у військову форму. Президент України Володимир Зеленський запропонував росії обміняти нардепа на полонених українців. Наступного дня дружина Медведчука Оксана Марченко звернулася одразу до двох президентів, аби її чоловіка негайно звільнили.

Нагадаємо, Медведчука в Україні підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму. Нардеп перебував під домашнім арештом, проте 27 лютого з’явилася інформація про його втечу. Примітно, що Марченко виїхала з України ще 19 лютого.