Історичне Різдвяне богослужіння 2023: де дивитися святкову літургію в Лаврі (відео)

Читать на русском
Автор
10798
Очільник Православної церкви України Єпіфаній Новина оновлена 01 квітня 2023, 08:59
Очільник Православної церкви України Єпіфаній. Фото Відкриті джерела

Вперше представники ПЦУ проведуть святкове богослужіння у стінах Київо-Печерської Лаври

У суботу, 7 січня, православні християни України відзначатимуть Різдво Христове за юліанським календарем. Цього дня в багатьох храмах по всій країні будуть проведені святкові богослужіння. Одним із основних стане служба в Успенському соборі Київо-Печерської Лаври, яку очолюватиме митрополит Київський і всієї України Єпіфаній. 2023 рік стане першим в історії України, коли представники ПЦУ будуть головними під час різдвяної Божественної літургії в цьому храмі.

"Телеграф" розповість, як саме проходитиме служба і де можна буде переглянути онлайн-трансляцію богослужіння. Зазначимо, що в Міністерстві культури та інформполітики вже працюють над акредитацією журналістів в умовах воєнного стану, які зможуть знімати службу.

Богослужіння розпочнеться о 9 ранку. Предстоятель Православної церкви України Епіфаній молитиметься з нагоди Різдва Христового у стінах Успенського собору. Це є важливим моментом, адже Успенський собор разом із Трапезною церквою були повернуті у володіння держави після довгих років перебування під егідою УПЦ МП.

Пряма трансляція вестиметься, як мінімум, на:

Швидше за все, також службу транслюватимуть в прямому ефірі телемарафону "Єдині новини", однак про це поки офіційно не повідомлялося.

Раніше "Телеграф" розповідав про популярні ворожіння, до яких українці часто вдаються в ніч перед Різдвом, адже вважають її особливою.

Також ми знайшли одразу п'ять рецептів найголовнішої страви різдвяного столу — куті, аби вгодити навіть найвимогливішим господарям і господиням.