Вибралася з полону, але росіяни вбили у Дніпрі: трагічна історія захисниці "Азовсталі"

Читати російською
Автор

Чоловік загиблої все ще у полоні у росіян

У будинку у Дніпрі, куди потрапила російська ракета, загинули цілі родини. Однією з таких трагедій є смерть захисниці Азовсталі, яка пройшла полон, але російські злочинці дістали її вже на волі.

Про свою історію написала українка Русана Бабкіна. Вона заявила, що того злощасного дня в будинку на Набережній Перемоги перебували її рідні з Маріуполя — сестра, мама та бабуся. Її мати Тетяна разом із чоловіком на самому початку повномасштабного вторгнення росії без вагань пішли захищати свій будинок та вступили до лав ЗСУ. У травні 2022 року обидва вийшли з "Азовсталі", склали зброю та здалися в полон за наказом.

"Маму звільнено з полону 17.10.2022 р. в рамках чергового обміну, "жіночого обміну". Батько все ще в полоні", — пише Русана.

Після звільнення з полону родина Тетяни перебралася до Дніпра, але російські злочинці наздогнали її вже там. Ракета, що потрапила в будинок, обрушила його, а про родину Русани не було нічого відомо. Всі ці дні жінка жила в невіданні і з надійною на хороші новини про її сім’ю, проте не судилося статися.

18 січня на своїй сторінці у Facebook український воїн Дмитро Бабкін, який є рідним дядьком Русани, розповів про продовження цієї трагічної історії. На жаль, за його словами, усі три жінки загинули.

"Загиблу сестру Русана вже знайшла, маму і бабусю — ще ні... У момент вибуху вони втрьох були вдома... Загинуло троє жінок одразу! Три берегині! Три покоління захисників України!", — Розповідає Бабкін.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що пошукові роботи у Дніпрі були припинені 17 січня. За даними влади, кількість загиблих зросла до 45 осіб, серед яких є діти.

Також ми повідомляли про смерть від російської ракети двох близьких подруг, які прямували до спортивної зали.