"РАшан і КалАшан": скандал із постачанням мережею "Ашан" допомоги окупантам потрапив в меми

Читати російською
Автор

"Ашан" постачав російським військовим гуманітарку — громадськість показує реакцію на цю новину

Мережу супермаркетів "Ашан" міжнародні журналісти-розслідувачі викрили на постачанні допомоги російським військовим. Шкарпетки, цигарки, запальнички, зубна паста та багато іншого надходили від філії "Auchan Russia" на потреби армії рф з початку року, йдеться в розслідуванні.

Пізніше в українській філії "Ашан Україна" заявили, що звернулися до своєї французької дирекції, вимагаючи пояснень. Очільник МЗС України Дмитро Кулеба теж прокоментував ситуацію. Він написав у себе в Twitter, що обговорить скандал з міністром закордонних справ Франції:

Минулого року я закликав світ бойкотувати "Ашан" за те, що він не вийшов з Росії та не припинив фінансування військових злочинів. Проте реальність, схоже, набагато гірша: "Ашан" перетворився на повноцінну зброю російської агресії. Я маю намір обговорити це з моєю французькою колегою, – написав чиновник.

На ситуацію відреагували й користувачі мережі, які почали створювати меми та більш серйозні картинки, що вказують на причетність "Ашану" до злочинної російської діяльності.

Скриншот
Скриншот
Балалайка замість пташки
Соціальні картинки
Hromadske посадило пташку на ракету /hromadske.ua
А тут фірмова пташка взяла до рук зброю /Скриншот
Бачення телеграм-каналу "Новинач" /Новинач

Нагадаємо, що у перші місяці війни керівництво мережі "Ашан" заявило, що таки виходитиме з рф, бо магазини вже збиткові. Однак наприкінці минулого року компанія продовжувала там працювати, прикриваючись твердженням, що звичайні люди не мають стосунку до війни.

Крім того, на початку року українські супермаркети, в тому числі й "Ашан", прибрали зі своїх полиць популярну марку продуктів. Усе тому, що виробник не збирався виходити з рф та допомагав армії окупантів.