Одіозний російський блогер-пропагандист отримав підозру: за що саме

Читать на русском
Автор
Артемій Лебедєв на ЗАЕС
Артемій Лебедєв на ЗАЕС

Підозри також отримало й псевдокерівництво захопленої станції

Служба безпеки України оголосила про підозру одіозному російському блогеру-пропагандисту Артемію Лебедєву, який влітку 2022-го приперся на захоплену окупантам ЗАЕС і похвалився фотографіями звідти.

Про це повідомляється на офіційному каналі СБУ у Telegram.

Там нагадали, що влітку 2022 року вищезгаданий росіянин приїхав на ЗАЕС, де зняв репортаж для кремлівських медіаресурсів із захоплення енергооб’єкта і "розганяв" його через свою півмільйонну аудиторію в соцмережах.

Нагадаємо, що Лебедєв, наслідуючи одіозну співачку Юлію Чичеріну, вирушив на захоплену окупантами ЗАЕС. У своїх постах з цього приводу він хвалився, що потрапив туди, де йому заборонено перебувати законом України.

До речі, окрім Лебедєва, підозру також отримав і "глава" Запорізької АЕС Юрій Черничук, який до тимчасової окупації регіону обіймав посаду заступника головного інженера.

"Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і запропонував свою допомогу у війні проти України. Після захоплення Запорізької атомної електростанції Черничук погодився очолити створену на її базі фейкову "експлуатуючу організацію АЕС", яка фактично підпорядковується "Росатому"", — йдеться в повідомленні.

Крім того, СБУ викрила на співпраці із ворогом колишнього заступника начальника загону відомчої воєнізованої охорони Запорізької АЕС. Саме він має стосунок до передачі окупантам матеріальних цінностей підрозділу.

Таким чином зазначені фігуранти підозрюються:

  • псевдокерівник АЕС — ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • блогер — ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікація її учасників);
  • колишній заступник начальника загону відомчої воєнізованої охорони ч. 1 ст. 111-2 та ч. 3 ст. 436-2.

Раніше ми писали, що під санкції США потрапили топ-пропагандистка та загарбники Запорізької АЕС.

Також ми повідомляли, що Зеленський та Гуттереш обговорили російський ядерний шантаж на ЗАЕС.