Чи є двійники у путіна? У мережі звернули увагу на дивну поведінку ботів

Читать на русском
Автор
Росіяни активізували свої "ботоферми"
Росіяни активізували свої "ботоферми". Фото twitter.com

Російська пропаганда діє не тільки відкрито

Після чергового нібито візиту володимира путіна на окуповані території України активізувалася і російська пропаганда. Одні своїми запевненнями намагаються переконати громадськість, що він таки відбувся, а інша частина пропаганди діє приховано за допомогою ботів у мережі.

Одним зі свідків активізації пропагандистського супроводу візиту путіна став популярний блогер Роман Шрайк.

Він на своєму офіційному каналі в Telegram запустив опитування на насущну тему "двійників путіна". І на його подив, результати цього опитування вирішили "підкрутити" російські боти, які за лічені хвилини змінили їх до невпізнанності.

"Запустив опитування про двійників путіна. Проголосувало кілька тисяч, вірили 55%, не вірили 15%, сумнівалися 30%. Відійшов на півгодини. Повертаюся – 12 тисяч проголосували, вірять 32%, не вірять 51%, сумніваються 17%. Зазвичай в опитуваннях після перших тисяч особливих коливань тих, що проголосували, нема, тільки в межах пари відсотків. А тут різкий злам тенденції та аномально швидке зростання голосів", — розповідає Шрайк.

Він упевнений, що до цих результатів причетні саме боти, але поки що висловлює подив, навіщо їх замовникам це знадобилося.

"Я вже стикався з подібною накруткою голосів у лютому 2022. Тоді я проводив опитування про ймовірність російського вторгнення. Голоси накручувалися так само різко на користь того, що вторгнення не буде. У публічне використання двійників путіна особисто я не вірю, але дуже дивно, що комусь знадобилося використати накрутку на користь цього варіанту", — зазначає блогер.

Нагадаємо, раніше ми писали, що військовий оглядач назвав просту причину, чому путін не має жодних двійників.

Також ми повідомляли, що стало відомо, в якому місті Херсонщини міг побувати диктатор.