Можуть постраждати щонайменше сім областей: росія готує провокацію на хімзаводі у Криму

Читать на русском
Автор
5653
росіяни готують провокацію у Криму
росіяни готують провокацію у Криму. Фото росЗМІ

Влада України готова оперативно реагувати на всі загрози, які можуть виникнути

За даними сил опору, росіяни готують чергову провокацію на хімічному заводі в Армянську в тимчасово окупованому Криму. Якщо вони здійснять свої плани, постраждають не лише жителі півострова, а й щонайменше ще сім областей України, а також Туреччина та сама росія.

Про це у своєму терміновому зверненні попередив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Вони завезли на територію заводу "Кримський Титан" вибухівку та мінують територію. Імовірний вибух спричинить викид в атмосферу тисяч тонн отруйних речовин, що призведе до смертельної небезпеки для людей і навколишнього середовища", — написав він.

Прокудін додав, що влада України усвідомлює загрозу для людей, здійснюють постійний моніторинг ситуації і готова оперативно реагувати на всі загрози, які можуть виникнути.

"Зберігайте спокій, не піддавайтеся на провокації ворога та слідкуйте за оголошеннями обласної військової адміністрації", — закликав він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що російські окупанти готують чергову провокацію, спрямовану на дискредитацію ЗСУ на світовій арені. Російська армія планує обстріляти Запорізьку АЕС, яку під зав'язку напхала зброєю, і звинуватити Україну в ескалації конфлікту.

Також ми розповідали, що на Заході думають про звільнення Криму. Екс-посол України в Німеччині, а нині заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник розповів, що дедалі частіше чує від союзників, що Україна має звільнити усі свої території без винятку.