У Зеленського розповіли, куди підуть гроші від підвищення тарифів на електроенергію

Читать на русском
Автор
Куди витратить гроші від підвищення тарифу на електроенергію
Куди витратить гроші від підвищення тарифу на електроенергію. Фото Колаж "Телеграфу"

Для відновлення енергосистеми потрібні сотні мільярдів гривень

Гроші, отримані від підвищення тарифів на електроенергію в Україні, підуть на потреби Укренерго та Енергоатому, які витратять їх на ремонт енергосистеми.

Про це розповів заступник глави Офісу президента Андрія Єрмака Ростислав Шурма в інтерв’ю "Телеграфу".

"Кошти будуть спрямовані на потреби Укренерго та Енергоатому для проведення поточних ремонтів трансформаторних підстанцій, енергоблоків", — сказав він.

Також Шурма наголосив, що існує і програма оновлення інших енергооб’єктів. Для неї підвищення стане джерелом фінансування.

Щодо необхідної суми для відновлення енергосистеми в Україні, то, за словами заступника голови ОП, у цьому випадку йдеться загалом про сотні мільярдів гривень.

"Мінімально – десятки мільярдів гривень для проходження зими, а загалом – сотні мільярдів", – підсумував Ростислав Шурма.

Повний текст інтерв’ю читайте на нашому сайті: Каховську ГЕС відновлюватимемо, у планах — стати енергетичним хабом Європи, — Ростислав Шурма про МВФ, податки та місце України у світі.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко розповів "Телеграфу", що тариф на електроенергію є збитковим та не покриває навіть собівартості.