Почули заклик Зеленського: в НАТО пройде засідання через агресію рф в Чорному морі, подробиці

Читать на русском
Автор
3330
https://suspilne.media/

Зустріч відбудеться на рівні послів

У НАТО відреагували на заклик президента України Володимира Зеленського через ситуацію на Чорному морі і дестабілізацію в регіоні.

Про це повідомляє dpa.

За даними агентства, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після заклику Зеленського під час вечірнього звернення вирішив скликати новостворену Раду Україна-НАТО. Засідання заплановане на 26 липня.

"Сторони зустрінуться, щоб провести консультації щодо останніх подій та обговорити транспортування українського зерна через Чорне море", — каже прес-секретар НАТО Оана Лунгеску.

Вона додала, що зустріч відбудеться на рівні послів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що росія вийшла із "зернової угоди". І поки в Україні розглядають варіант її продовження вже без рф, в країні-агресорці вирішили влаштувати блокаду судноплавства в Міжнародних водах Чорного моря, а також бомбардувати порти та їх інфраструктуру. Від нових масованих атак найбільше страждає Одеса. Наприклад, лише за ніч 23 липня по обласному центру випустили п’ять видів ракет. Загинула людина, а руйнування зазнали і цивільні об’єкти. Зокрема, було зруйновано Спасо-Преображенський собор.