Суддя Тандир, який вбив нацгвардійця, підсунув для експертизи воду замість сечі

Читать на русском
Автор
1583
Олексій Тандир
Олексій Тандир. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Навіть це не допомогло підозрюваному

Суддя Олексій Тандир, який на смерть збив нацгвардійця на блокпосту в Києві, здав для експертизи замість своєї сечі слину та воду.

Про це заявив адвокат Віталій Сердюк.

Він повідомив, що згідно з даними судових експертиз, є достатньо підстав для твердження, що "зразок біологічного середовища", який 26.05.2023 року в період з 09.06-09.31 був наданий Тандиром О.В., не є сечею в медичному розумінні".

"Зразок біологічного середовища", який 26.05.2023 р. було надано Тандиром О.В., – це розбавлена у воді слина людини (чоловіка)", — йдеться у повідомленні.

При цьому навіть у даних матеріалах було знайдено сліди алкоголю, а саме мікродомішки етанолу.

Нагадаємо, в ніч проти 26 травня в Києві на одному з блокпостів автомобіль на смерть збив військовослужбовця НГУ. Як виявилось, за кермом авто під час наїзду на пішохода був голова одного з райсудів Київської області Олексій Тандир. Це підтвердили у ГБР. Судячи з кадрів з місця смертельної ДТП, поведінка Тандира може наштовхнути на думку, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Однак підозрюваний відмовився від проходження тесту, а його біологічні зразки довелося брати примусово.

9 серпня, до речі, апеляційний суд вирішив залишити його під вартою.