Резнікову готують відставку: нардеп заявив, що наступник вже відомий

Читать на русском
Автор
814
Олексій Резніков
Олексій Резніков. Фото mil.gov.ua

Президент України вже визначив нову кандидатуру на посаду голови Міноборони

Міністр оборони України Олексій Резніков залишить свою посаду та стане послом у Великій Британії. Його місце в Міністерстві займе голова Фонду держмайна Рустем Умєров, а хто прийде замість нього — поки невідомо.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат України Ярослав Железняк. За його словами, такі перестановки відбудуться вже у перший тиждень вересня.

"На місце Міністра оборони буде подано нашого ексколегу по фракції, а зараз голову Фонду держмайна Рустема Умєрова. Як раз буквально нещодавно у нього рік на посаді був. І прошу відмітити, рік без жодного скандалу і з рекордним результатом ФДМУ. Хто замість Рустема на Фонд поки не вирішено. Враховуючи, скільки активів туди передали та повноважень, то сподіваюсь, це не буде знов "вічний в.о.", — написав нардеп.

Водночас український журналіст та волонтер Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook опублікував пост, у якому підтвердив, що президент Володимир Зеленський, за даними джерел, визначив нову кандидатуру на посаду міністра оборони – Рустема Умєрова.

"Умєров далека від війни людина. Але його так само як і його попередники Таран та Резніков просуває голова офісу президента Андрій Єрмак, фактичний "куратор" Міноборони", — заявляє він.

Бутусов підкреслив, що у нової кандидатури немає жодних програм дій та розуміння, як працює вся ця система. Таким чином, якийсь час він витрачатиме на навчання, а не прийняття рішень.

"Але ціна такого "навчання" - кров десятків тисяч людей, які будуть ще на невизначений час позбавлені давно незрілих необхідних рішень. Фронт потребує системних рішень та постійних змін, які можуть здійснити не військові, а тільки політики, від яких залежать законодавчі зміни та ресурсне забезпечення, мобілізація людей та економіки. Міноборони - це ключовий елемент організації війни, а слабка організація це наша основна проблема", — пише журналіст.

Варто додати, що у ЗМІ як ймовірні кандидати на посаду міністра оборони України розглядали віцепрем'єра, міністра інфраструктури та розвитку територій Олександра Кубракова, а також міністра з розвитку стратегічних галузей Олександра Камишина.

Як повідомляє РБК-Україна, посилаючись на власні джерела, Камишин користується повагою з боку вищого керівництва, проте він ще недостатньо "заматерів", щоб обійняти таку посаду. Щодо Кубракова, то він нібито і сам не проти був перейти до Міноборони, проте у випадку з ним так нічого і не було вирішено.

Журналісти поцікавилися у співрозмовника, чи можна викреслювати зі списку ймовірних кандидатур Камишина та Кубракова, на що той відповів таке:

"Викреслювати поки що нікого не можна, у нас може статися будь-що".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що розмови про відставку Олексія Резнікова тягнуться ще із зими 2023 року, після великого скандалу в Міноборони із закупівлею продуктів для українських військових за завищеною ціною.