Маск "об'яснився" за скандал з Кримом та знайшов незвичайне порівняння для ВСУ - а зі Starlink нова дивність

Читать на русском
Автор
1909
Ілон Маск
Ілон Маск. Фото Скриншот

Була лише одна людина, яка могла вплинути на рішення з відключенням Starlink

Американський бізнесмен і мільярдер Ілон Маск, який потрапив у скандал через відключення Starlink поблизу Криму, поки Україна проводила спецоперацію, пояснив ситуацію і спробував виправдати свої дії й цього разу назвав єдиний чинник, який міг би вплинути на його рішення.

У рамках The All-In Podcast він розповів, що коли вся ця ситуація сталася, регіон навколо Криму був фактично відключений. Причина відключення, за словами бізнесмена, в тому, що США ввели санкції проти росії. Також він провів дивну аналогію з хобітами, говорячи про ЗСУ.

"Ми отримали термінові дзвінки від уряду України про те, що нам потрібно включити супутник у Криму. Це було практично посеред ночі. Ми такі: про що ви говорите? В загальному, ми поняли, що це щось на кшталт нападу хоббітів на російський флот. Вони дійсно попросили нас прийняти активну участь у великому акті. Але українське уряд не відповідає за нас, людей чи нашу компанію. Це так не працює",сказав Ілон Маск.

Мільярдер наголосив, що для нього стало б у цій ситуації головним — слово президента США Джо Байдена. Якби той сказав Маску увімкнути супутник, то він нібито зробив би це.

"Я повинен сказати, що хоча я не найбільший шанувальник президента Байдена, але якби я отримав вказівку президента включити супутник, я б це зробив. Тому що я вважаю президента головною виконавчою особою країни. І якби я отримав прохання від президента, від американського президента, ясна річ, я б його включив. Але таких прохань не надходило", — підсумував Маск.

Стоїть додати, що 13 вересня, під час нанесення ударів по окупованому Севастополю, в роботі супутникового інтернету Starlink раптово стався збій, причина якого невідома. Про це повідомляє NetBlocks.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що минулого року Ілон Маск "таємно" відключив мережу супутникового зв’язку Starlink поблизу Криму, коли Україна проводила спецоперацію. Після того, як інформація спливла в мережі, на Маска обрушилася велика кількість негативу. Сам він тим часом емоційно прокоментував цей скандал.