До нардепа Дубінського знову прийшли з обшуками: подробиці та фото (оновлено)

Читать на русском
Автор
10482
Олександр Дубінський
Олександр Дубінський. Фото t.me/dubinskypro

Попередні обшуки пройшли у нього 3 серпня

Вранці 1 листопада правоохоронці прийшли з обшуками до народного депутата Олександра Дубінського, який нещодавно відмовився взяти повістку. Перевіряється можлива причетність нардепа до організації незаконного переправлення через державний кордон України у змові з іншими особами.

Про це повідомляє "Українська правда". Видання посилається на інформацію від свого джерела у правоохоронних органах. За його даними, йдеться про організацію незаконного виїзду рідні співмешканки депутата.

UPD. У ДБР повідомили, що спільно із СБУ "проводять обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон, до якого може бути причетний народний депутат України". Ймовірно, йдеться саме про Дубінського.

"За наявною у слідства інформацією, нардеп у змові з іншими особами організував незаконний виїзд за кордон брата своєї громадянської дружини. Родич співмешканки народного обранця намагався виїхати з території України до Республіки Молдова автомобілем через один із пропускних пунктів", — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що на кордоні вони надали документи, внесені до системи "Шлях" – витяг із розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, які здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань. Дозвіл був отриманий на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання Громадської організації "МЕДІАБОРОНА". Сам "родич" пізніше сказав, що не знає про діяльність цієї громадської організації.

"Також з'ясувалося, що насправді чоловік, за вказівкою народного депутата, мав прибути до Кишинева. Де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до столиці Австрії Відня", — додали подробиць у ДБР.

Генеральний прокурор України відкрив кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, тобто за фактом організації незаконного переправлення через державний кордон, вчиненого народним депутатом за попередньою змовою з іншими особами. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Правоохоронці проводять сім одночасних обшуків у приміщенні громадської організації, її керівника та засновників, у місцях їх проживання, а також в інших осіб, які брали участь в організації незаконного перетину. Продовжується досудове слідство.

У СБУ показали фото обшуків. Уточнюється, що за наявними даними, частину документів, необхідних для втечі "клієнтів" за межі України, нардеп зберігав у колишнього помічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також свого близького родича.

Нагадаємо, 3 серпня правоохоронці провели обшуки у Дубинського через можливе підроблення ним документів для виїзду за кордон. Раніше його виключили із фракції "Слуга народу" через санкції США. За даними Офісу генпрокурора, під час війни нардеп отримав дозвіл на виїзд з України під приводом супроводу батька на лікування. Проте, стверджують правоохоронці, він не супроводжував батька — той самостійно поїхав, а потім повернувся до України набагато раніше, ніж депутат. 8 серпня Дубінському оголосили підозру, а 10 — призначили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Як повідомляв Телеграф", коли Олександру Дубінському, якому за рішенням суду заборонено залишати Київську область, одягали електронний браслет, він висловив своє невдоволення і вибухнув звинуваченнями на адресу президента Володимира Зеленського та керівника ВП України Єрмака. Він заявив, що браслет йому нібито вдягли через критику влади, а в його справі можна було обійтися без таких заходів.