Стало відомо, хто поїде від України на Євробачення: усі подробиці фіналу нацвідбору

Читать на русском
Автор
863
Нацвідбір на "Євробачення-2022" – фінал
Нацвідбір на "Євробачення-2022" – фінал. Фото instagram.com/suspilne.eurovision

12 лютого визначився артист, який представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі

Цієї суботи стартував довгоочікуваний фінал Національного відбору на "Євробачення", яке у 2022 році пройде в Турині, Італія.

Подія відбулась у форматі телевізійного концерту. Пряма трансляція розпочалась о 18:30 в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ і на сайті. Переглянути Нацвідбір онлайн також можна було на YouTube та Facebook.

"Телеграф" також долучиться до фіналу та провів текстову трансляцію конкурсу.

Нагадаємо, що за право представити Україну борються вісім виконавців. Вони виступали у такому порядку :

  1. Cloudless
  2. Michael Soul
  3. Our Atlantic
  4. Barleben
  5. Kalush Orchestra
  6. Roxolana
  7. Wellboy
  8. Alina Pash

Ведучими фіналу Нацвідбору стали Маша Єфросиніна та Тимур Мірошниченко, а у трійці членів журі – українські співачки Джамала та Тіна Кароль. На сцені Нацвідбору також виступатимуть учасники "Євробачення-2021" гурт GO_A.

Текстова трансляція фіналу Національного відбору на Євробачення 2022:

За результатами голосування представляти Україну на Євробаченні 2022 року буде — Alina Pash.

Бали глядачів розподілилися таким чином: 1 бал – Michael Soul, 2 бали – Our Atlantic, 3 бали – Barleben, 4 бали – Cloudless, 5 балів – Roxolana, 6 балів – Wellboy, 7 балів – Alina Pash, 8 балів – Kalush Orchestra.

22:20 — почалося оголошення результатів голосування глядачів.

Голосование судей

Судді назвали свої оцінки для всіх конкурсантів: 1 бал – Cloudless, 2 бали – Michael Soul, 3 бали – Roxolana, 4 бали – Barleben, 5 балів – Our Atlantic, 6 балів – Kalush Orchestra, 7 балів – Wellboy, 8 балів – Alina Pash.

21:52 — голосування глядачів закінчено.

21:10 — Маша Єфросиніна оголосила про початок глядацького голосування. Як голосувати за улюбленого учасника — ми писали раніше.

Тіна Кароль, через низьку оцінку якої колектив не пройшов у фінал Нацвідбору у 2022 році, похвалила хлопців, проте зазначила, що боїться, що вони схожі на переможців Євробачення 2021 — групу Манескін.

Cloudless

21:00 – фінальний виступ на Національному відборі 2022 та на сцені знову гурт Cloudless. Хлопцям дозволили виступити ще раз через шлюб зі звуку під час їхнього першого виступу.

Судді відзначили неймовірну силу номера артистки, який довів багатьох у залі до сліз.

Алина Паш
Алина Паш

20:49 – остання учасниця відбору – Аліна Паш. Спеціально для Євробачення артистка частково переклала свою конкурсну пісню "Тіні забутих предків" англійською мовою. Зазначимо, що Паш — найчастіша учасниця скандалів Нацвідбору 2022 року, проте букмекери прогнозують перемогу саме їй.

Щодо Антона в мережі багато суперечок, адже хлопець розпочав свою кар'єру з подачі Тіни Кароль, проте співачка заявила, що судитиме об'єктивно. А ось Лодигін висловився, що його конкурсна пісня набагато слабша за його хіт "Гуси".

Wellboy
Wellboy

20:32 — передостаннім на сцені Нацвідбору з'явився артист, відкриття 2021 року, простий хлопець із села — Wellboy. "Нозі босі" — про силу села, про всіх босоногих людей, що йдуть цією планетою" — описує свій трек Антон Вельбой.

Судді похвалили талант артистки, однак зазначили, що її виступу забракло впевненості та сміливості.

Roxolana
Roxolana

20:12 – шостий учасник Нацвідбору – співачка Roxolana. Зазначимо, що пісня для конкурсу народилася із фрази Girls just wanna have fun, яку артистка часто співала під час саундчеків перед своїми виступами, щоб підняти собі настрій.

Для соліста Kalush Orchestra організатори зробили подарунок та запросили його маму Стефанію на їхній виступ.

Kalush Orchestra
Kalush Orchestra

19:57 – другу частину фіналу Нацвідбору на Євробачення відкрили оновлені Kalush Orchestra. Спеціально для конкурсу колектив "розширився". Для "Євробачення" хлопці підготували трек "Стефанія" з українськими фольклорними мотивами, який соліст присвятив своїй мамі.

Зазначимо, що під час виступу Олександра Тіна Кароль не стримала сліз.

Barleben
BarlebenBarleben

19:40 – на сцені – Barleben, учасник, який останнім став фіналістом Нацвідбору, замінивши дискваліфікованого LAUDа.Зазначимо, що Олександр – капітан СБУ, він був учасником бойових дій на Донбасі. Після війни він дуже замкнувся у собі, і лише музика допомогла йому відродитися.

Судді позитивно відзначили колектив, зазначимо, що таку Україну в Україні не бачили.

Our Atlantic
Our Atlantic

19:25 — інді-поп гурт Our Atlantic вийшли на сцену третіми. Їх називають "темною конячкою" конкурсу.

19:15 — члени журі висловилися про виступ Михайла. Джамала наголосила, що сам артист дуже сильний, а ось пісня "недотягує" до рівня Євробачення. Ярослав Лодигін зазначив, що за Мишка було багато суперечок, адже він білорус, проте вважає, що все ж таки хлопець на своєму місці.

Michael Soul
Michael Soul

19:10 — На сцені з'явився співак, родом із Білорусі, Michael Soul. Зазначимо, що Михайло вже виступав на Євробаченні, але як бек-вокаліст гурту NAVIBAND. Артист бореться за перемогу з піснею Demons.

18:57 — Під час виступу колективу був шлюб зі звуком та організатори шоу дозволили хлопцям виступити ще раз. Проте, вже після всіх конкурсних номерів. Журі висловлять свою думку про виступ також після другого номеру.

Cloudless
Cloudless

18:52 — Першими на сцені з'явився гурт Cloudless. Зазначимо, що це друга спроба колективу підкорити Нацвідбір, у 2020 році хлопці не пройшли у фінал через двійку від Тіни Кароль. Того року соліст Cloudless після провалу та хейту з боку родичів йшов із гурту, проте повернувся. На Євробаченні колектив хоче виконати пісню "All be Alright".

Судьи Евровидения

18:35 – провідні шоу представили суддів фіналу Нацвідбору. Ними стали переможниця Євробачення 2016, Народна артистка України, співачка Джамала, один із засновників інтернет радіо Аристократи Ярослав Лодигін, та Народна артистка України Тіна Кароль.

Go-A

18:30 — Нацвідбір відкриває представник України на Євробаченні 2021, група, яка підкорила всю Європу, Go-A.

Онлайн-трансляція фіналу Нацвідбору на "Євробачення-2022"

Нагадаємо, що у фаворитах Нацвідбору значиться співачка Аліна Паш — найчастіша учасниця скандалів на цьогорічному конкурсі.