"Жінка, яка має незрозумілий статус": що відомо про коханку путіна Аліну Кабаєву

Читати російською
Автор

Зустріч із путіним кардинально змінила життя молодої російської гімнастки

Скандальні чутки про роман російської гімнастки Аліни Кабаєвої, проти якої в Європі ввели санкції, та путіна ходять уже майже десятиліття. Передбачається, що вона навіть має від нього дітей, а також вона може бути знову вагітна від диктатора. Нещодавно спортсменка з’явилася на публіці з обручкою на пальці.

"Телеграф" розповідає, що відомо про загадкове життя подружки президента росії Аліни Кабаєвої.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Аліна Кабаєва: біографія

Аліна Кабаєва народилася 12 травня 1983 року в місті Ташкенті Узбецької РСР у сім’ї футболіста Марата Кабаєва та професійної баскетболістки Любові Кабаєвої. Сім’я постійно перебувала у переїздах: Узбекистан, Казахстан та росія. З 11-річного віку, після розлучення батьків, Аліна зі своєю сестрою Лейсан та матір’ю жила у Москві.

Батьки Аліни Кабаєвої – спортсмени

Спортивною гімнастикою Аліна почала займатися у Ташкенті у 3,5 роки. У 11-річному віці дівчинка з матір’ю переїхали до російської столиці для тренувань в Ірини Вінер (тренер із художньої гімнастики — ред.). У 13 років Аліна виступала за збірну росії.

1998 року виграла чемпіонат Європи, згодом ще чотири рази ставала абсолютною чемпіонкою Європи.

Аліна Кабаєва у дитинстві

За свою спортивну кар’єру Кабаєва стала однією з найтитулованіших гімнасток в історії художньої гімнастики. Вона володарка двох олімпійських медалей, 14 медалей чемпіонатів світу та 21 медалі чемпіонатів Європи.

Завершила спортивну кар’єру у 2007 році.

Аліна Кабаєва: особисте життя

Протягом 4 років, з 2002 по 2006 рік, Кабаєву пов’язував роман із капітаном міліції Давидом Муселіані (старший за гімнастку на 14 років), тоді заступником начальника по роботі з особовим складом ОВС "Пресненське" міста Москва. Пара навіть збиралася одружитися, проте до початку 2006 року Кабаєва та Муселіані оголосили про розлучення.

Аліна Кабаєва та Давид Муселіані

Аліна Кабаєва: відносини з путіним

Гімнастка познайомилася з диктатором на прийомі з нагоди виступу російської збірної на чемпіонаті світу у 2001 році. Після знайомства з путіним Аліна несподівано розпочала політичну кар’єру. З грудня 2001 до жовтня 2005 року (віком 18—22 років) була членом Вищої ради партії "Єдина росія". У 2007 році стала депутатом Державної думи рф V скликання. У вересні 2014 року Кабаєва ухвалила рішення завершити депутатську діяльність і обійняла посаду голови ради директорів холдингу "Національна Медіа Група", громадську раду якого вона очолювала протягом 6 років. У квітні 2022 року з сайту групи зникли згадки про Аліну Кабаєву.

Тема про можливі любовні стосунки Кабаєвої та путіна в росії була і є під забороною. У 2008 році газету "Московський кореспондент" закрили через статтю про зв’язок диктатора і гімнастки, а все через те, що путін розлучився зі своєю офіційною дружиною Людмилою Олександрівною лише у 2013 році.

Кабаєва колись заперечувала наявність у неї дітей, стверджувала, що це племінники, і досі заперечує, що діти від путіна. Всю інформацію про дітей теж старанно приховують, і є лише чутки про те, скільки їх, якої вони статі та як їх звуть. Видання Page Six стверджує, що Кабаєва з чотирма синами знаходиться на приватній віллі у регіоні Тичино у Швейцарії.

Аліна Кабаєва: санкції через вторгнення путіна в Україну

Відомо, що раніше російського опозиціонера Олексія Навального, з подачі якого Кабаєву прозвали "жінкою з незрозумілим статусом", у зв’язку з російським вторгненням в Україну закликав європейські країни ввести санкції проти російських державних ЗМІ та їх керівництва, у тому числі проти Аліни Кабаєвої. Проте Захід від санкцій щодо коханки путіна долго відмовлявся, їхню доцільність зважували через можливу негативну реакцію російського диктатора. Нагадаємо, що в списках санкцій Кабаєва з’явилася ще в січні.

13 травня Велика Британія все ж таки внесла Аліну Кабаєву до санкційного списку.

Як повідомляв "Телеграф", у путіна є ще одна передбачувана позашлюбна дочка Катерина Тихонова.