Тяжка хвороба і смерть? Що відомо про стан здоров’я Кадирова

Читать на русском
Автор
1877
рамзан кадиров
рамзан кадиров. Фото фото з відкритих джерел

Офіційних коментарів наразі немає

Глава Чечні рамзан кадиров давно не з’являвся на публіці. У зв’язку з цим у пресі з’явилося багато чуток та версій щодо його стану здоров’я. Ситуацію почали коментувати навіть у політичних колах.

"Телеграф" вирішив розібратися в тому, що відбувається, і зібрав усі припущення на тему не найміцнішого здоров’я кадирова. До речі, нагадаємо, що він є одним із найзапекліших шанувальників політики путіна та українофобом.

Що передувало?

Вперше про проблеми зі здоров’ям очільника Чечні заговорили на початку цього року. У виданні Bild повідомили, що рамзан кадиров має проблеми з нирками. Пізніше у мережі з’явилося фото військового злочинця, зроблене у лютому 2023 року. На них видно, що він сильно набрав вагу. У ЗМІ припустили, що нирки не справляються із навантаженням.

Через місяць, у березні 2023 року, рамзан кадиров з’явився на зустрічі з "главою днр" денисом пушиліним із переносним пульсоксиметром на руці.

У травні глава ГУР Кирило Буданов підтвердив, що у кадирова проблеми зі здоров’ям. Керівник української розвідки додав, що справа — у наркотиках. Спочатку голова Чечні приймав їх як знеболювальне, але потім підсів.

Крім того, одним із перших чутки про проблеми зі здоров’ям рамзана кадирова почав підігрівати чеченський опозиціонер, прихильник незалежної Ічкерії Тумсо Абдурахманов (відомий під псевдонімом Абу-Саддам Шишані). У липні поточного року він заявив, що "кадиров перебуває при смерті і вже не розмовляє".

Що відомо про кадирова зараз?

Пізніше OBOZREVATEL із посиланням на свої джерела повідомив, що кадиров нібито перебуває в комі. Також у коментарі виданню представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив, що голова Чечні перебуває у критичному стані.

Громадський діяч Республіки Ічкерія Муса Ломаєв заявив, що наразі Кадиров перебуває в лікарні Управління справами президента в Москві. Втім, сам Ломаєв не може стверджувати, чи живий чи мертвий зараз "лідер Чечні".

У свою чергу ексдепутатка держдуми рф Марія Максакова розповіла 24 каналу, що кадиров, імовірно, проходить лікування діалізом через відмову нирок.

"Це дуже складна операція навіть для людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Може статися відторгнення органу, потрібна імуносупресивна терапія, а на ній, як правило, не дуже довго живуть. Якщо вийде 10 років – це вже добре", — сказала вона.

Увечері 17 вересня у багатьох російських телеграм-каналах з’явилася інформація, що авто з чеченськими номерами масово прибувають до лікарні, де перебуває соратник путіна. На знімках з автомобілями видно, що вони на державних номерах, а в салоні перебувають громадяни Чеченської республіки.

У кремлі давати будь-які коментарі щодо стану здоров’я кадирова відмовилися.

А ось секретар РНБО України Олексій Данілов в ефірі телемарафону 19 вересня заявив, що погіршення стану здоров’я лідера Чечні може бути пов’язане із його отруєнням. Він додав, що на кадирова та інших росіян ведеться полювання, оскільки у Кремлі продовжується боротьба між різними гілками влади.

"Як там буде у нього зі станом здоров’я, дивитимемося. Я б не поспішав, бо людина може перебувати в комі і тиждень, і місяць, і пів року і більше", — заявив секретар РНБО.

За словами Данілова, смерть кадирова не призведе до будь-яких сильних змін у росії, а лише послабить одне з угруповань кремля.

Раніше інтерес до питання стану здоров’я кадиров підігрівав його власний син Адам. Він публікував неоднозначні відео про біль від втрати батька та фотографії з рамзаном.

А поки кадиров, швидше за все, перебуває у лікарні, представників його армії продовжують ліквідувати в Україні.