Ілон Маск купив Twitter за нечувану суму: почав зі звільнень та чуток про повернення Трампа

Читать на русском
Автор
1199
Ілон Маск в офісі Twitter
Ілон Маск в офісі Twitter

Навколо цієї новини також з'явилися неочікувані фейки про експрезидента США

Після того, як стало відомо, що американський мільярдер Ілон Маск таки придбав соціальну мережу Twitter, у компанії вже проведено низку звільнень. Тепер бізнесмен повноцінно володіє платформою.

Про це повідомило американське видання CNBS з посиланням на джерела. Як зазначається, підприємець вже почав керувати Twitter, а попередній генеральний директор Параг Агравал, фінансовий директор Нед Сігал і керівник юридичних і політичних питань фірми Віджая Гадде покинули штаб-квартиру компанії в Сан-Франциско.

При цьому сам Маск на своїй сторінці в цій самій соцмережі своєрідно підтвердив завершення покупки. Він написав "пташка звільнена", натякаючи на логотип компанії. У своїй іншій публікації мільярдер також зазначив, що купив платформу, щоб допомогти людству, і він хоче, щоб "цивілізація мала спільну цифрову міську площу".

"Пташку звільнено"
Звернення Маска до рекламодавців соцмережі

За даними ЗМІ, покупка компанії Twitter обійшлася найбагатшій людині світу в 44 мільярди доларів. Twitter ще не підтвердив завершення укладання угоди, але перший інвестор компанії повідомив про це BBC.

Крім того, раніше у мережі опублікували нібито повідомлення колишнього президента США Дональда Трампа, який сказав, що після покупки Маском Twitter його профіль буде відновлено 31 жовтня після заблокування ще в січні 2021 року. Таку інформацію оприлюднило видання ANI. Однак через певний час видання повідомило, що це фейк, і вибачилося. Достовірної інформації про повернення Трампа в соціальну мережу немає.

Вибачення видання

Як повідомляв "Телеграф" раніше, у мережі розпалився справжній скандал навколо висловлювань Ілона Маска про війну в Україні. Заяви бізнесмена засудили українські високопосадовці, зокрема, і Володимир Зеленський. Пізніше підприємець заявив, що більше не буде фінансувати супутниковий зв'язок Starlink в Україні для ЗСУ, але потім таки передумав і погодився продовжити співпрацю з Україною.