Як дізнатися, чи нарахували вам субсидію: є простий спосіб

Читать на русском
Автор
1220
Субсидійні виплати допомагають багатьом українцям заощадити при оплаті комуналки
Субсидійні виплати допомагають багатьом українцям заощадити при оплаті комуналки. Фото Колаж "Телеграфу"

Зайвий час на вистоювання черг і звернення до уповноважених осіб не знадобиться — все відбувається онлайн

В Україні намагаються максимально оцифрувати всі доступні послуги для населення, зокрема і отримання субсидії. Втім, із допомогою інтернету можна не лише подати заяву на отримання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, а й дізнатися, чи погодилися в Пенсійному фонді нараховувати вам виплати.

"Телеграф" нагадує, якого алгоритму дій слід дотримуватися, аби отримати необхідну інформацію. Перш за все слід знайти в інтернеті веб-ресурс, що носить назву "Єдиний державний реєстр отримувачів субсидії".

Сам процес користуванням цим сайтам дуже й дуже простий:

  • відкриваємо сайт subsidii.ioc.gov.ua;
  • у лівому полі записуємо всі дані отримувача субсидії, які запитує система. Наразі пошук проходить лише завдяки повній адресі — слід вказати область, конкретний населений пункт, вулицю та номер будинку (якщо треба — квартири);
Як дізнатися, чи призначили вам субсидію
Так виглядає сайт
  • проходимо верифікацію, натиснувши "пташечку" у полі "Я не робот";
  • натискаємо на кнопку "Шукати".

Через декілька секунд система має оприлюднити дані, що стосуються актуального призначення виплат. Також цей сайт повідомляє інформацію про знижку на оплату ЖКГ щодо опалювального і неопалювального періодів у минулі роки.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, хто взагалі має право на оформлення субсидійних виплат. Однією із особливих категорій, які дозволено користуватися подібними пільгами, нині є вимушені переселенці із тимчасово окупованих територій.