Субсидія на оплату комуналки: чи мають на неї право безробітні

Читать на русском
Автор
3215
Державну допомогу від держави на оплату ЖКП має чимало українців
Державну допомогу від держави на оплату ЖКП має чимало українців. Фото Колаж "Телеграфу"

Втрата роботи не означає втрату абсолютно всіх преференцій на соціальні виплати

Субсидія, на зміни у нарахуванні якої українці чекають уже в лютому, є доступною для багатьох категорій населення. Однією із них є і люди, які непрацевлаштовані або ж втратили своє місце роботи. Варто зазначити, що для безробітних під час дії воєнного стану передбачено кілька важливих змін.

Інформацію передає "Телеграф" із посиланням на роз'яснення очільниці відділу ПФУ в Харківській області Ольги Міщенко. За її словами, люди, які знаходяться на обліку в центрі зайнятості, можуть не збирати документи щодо власних доходів за останні пів року.

Для безробітних осіб розмір субсидії визначається, виходячи із суми допомоги, яку громадянин отримує щомісячно від держави. Така ж схема діє і для тих людей, які втратили місце роботи через війну.

Слід зазначити, що на отримання субсидійних виплат люди без роботи можуть розраховувати одразу після подачі заяви.

Якщо ж людині була назначена субсидія до того, як вона звільнилася, є можливість отримати спеціальний перерахунок субсидії. "Телеграф" детально пояснював, які ще категорії населення мають право на подібну преференцію.

При цьому є й ті громадяни, яким у нарахуванні субсидії можуть взагалі відмовити. Загалом причин, через які виплат навряд чи треба чекати, всього дев'ять.