Підкорювала Голлівуд, виховувала сина і була застрелена Алеком Болдвіном: чим жила українка Галина Хатчінс

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 липня 2024, 10:10

Жінки не стало на 43 році життя

У четвер, 21 жовтня 2021 року в американському місті Альбукерке не стало американського кінооператора та журналіста-розслідувача Галини Хатчінс. Жінку, яка виїхала з рідної України підкорювати Голлівуд, було застрелено під час зйомок фільму "Іржа" голлівудським актором Алеком Болдвіном. Через три роки розслідувань, 12 липня 2024 року судовий процес над 66-річною знаменитістю було припинено.

Актор був присутній на закритій церемонії прощання із загиблою, що відбулася 24 жовтня 2021 року. Болдвін дуже важко переживав те, що сталося, і до останнього співпрацював зі слідством. "Телеграф" розповідає, чим жила українка Галина Хатчінс у США і коли була востаннє у Києві.

Що відомо про українку Галину Хатчінс

Галина Хатчінс (до шлюбу Андросович) народилася 9 квітня 1979 року в селі Городець, Житомирська область. Росла дівчинка в родині військового моряка Анатолія та Ольги Андросовичів, у неї також є молодша сестра. Дитинство Галини пройшло на військовій базі у Мурманську.

2001 року з відзнакою закінчила Національний аграрний університет, а 2005 року Галина здобула ступінь магістра міжнародної журналістики в Інституті журналістики Київського національного університету. Цього ж року українка вийшла заміж за американця Меттью Хатчінса.

Хатчінс встигла попрацювати журналістом-розслідувачем британських документалок у Європі. Після цього вона переїхала до США, де у 2015 році закінчила приватну некомерційну кіношколу AFI Conservatory. Її дипломний проєкт Hidden був показаний на Міжнародному кінофестивалі Camerimage.

З того часу українка зарекомендувала себе в США як успішний кінооператор. Вона працювала над більш ніж тридцятьма повнометражними та короткометражними фільмами, а також телесеріалами.

В останні роки Галина Хатчінс брала участь у роботі над кількома кінопроєктами, включаючи бойовик "Заклятий ворог", драму про поліцейських "Сліпий вогонь" та фільм жахів "Дарлін". Востаннє вона працювала над фільмом "Іржа", де під час зйомок і була випадково застрелена Алеком Болдвіном.

У США у неї залишилися чоловік і малолітній син. У лютому 2023 року на Болдвіна подали до суду батьки та сестра вбитої, які мешкають біля Києва. Родичі загиблої Хатчінс були впевнені, що вона могла б допомогти їм переїхати з України до США після початку повномасштабного вторгнення Росії. У квітні минулого року суд проти актора скасували, адже він і родина загиблої оператора дійшли мирової угоди.

Судячи з Інстаграму Галини Хатчінс, востаннє вона була в українській столиці у 2018 році. "Києве, я скучила за тобою", — писала тоді українка.

Галина Хатчінс: фото та відео

Алек Болдвін застрелив українку на зйомках фільму: що відомо

21 жовтня 2021 року голлівудський актор Алек Болдвін на зйомках фільму "Іржа" випадково застрелив оператора з України Галину Хатчінс. Жінка від отриманих поранень померла у лікарні. Відео з місця події з’явилося в мережі.

Пізніше стало відомо, що патрон, яким стріляв Болдвін, був не холостим, як мало бути на зйомках, а бойовим. У лютому 2023 року Болдвіну висунули офіційне звинувачення у вбивстві українки, він міг сісти у в’язницю на строк до 1,5 року.

У квітні 2024 року американський суд засудив до 18 місяців в’язниці керівника зйомок з питань зброї Ханну Гутьєррес-Рід. У ході розслідування було встановлено, що Гутьєррес-Рід, яка мала відповідати за безпеку зйомок, принесла на майданчик бойові патрони.