У росії почалась істерика через заявку України на ЧС-2030

Читать на русском
Автор
3579
Португалія, Іспанія та Україна подають спільну заявку на проведення Чемпіонату світу
Португалія, Іспанія та Україна подають спільну заявку на проведення Чемпіонату світу. Фото Українська асоціація футболу (УАФ)

З’явилася перша реакція рф на гучну заявку України

У росії назвали політичним рішення Португалії, Іспанії та України подати спільну заявку на проведення футбольного Мундіалю у 2030 році.

Про це у середу, 5 жовтня, у коментарі "Чемпіонату" заявив президент Російського футбольного союзу (РФС) Олександр Дюков. Він вважає, що ФІФА не схвалить цю заявку через складності у логістиці.

"Рішення України претендувати на чемпіонат світу? Їхнє право. На цей час особисто я не бачу логістичної синергії та менеджерської привабливості для цієї заявки. Приєднання України не зробило початкову заявку Португалії та Іспанії сильнішою. Крім політики я в цьому нічого не бачу", — заявив Дюков.

Додамо, на цей час заявки на проведення ЧС-2030 подали:

  • Марокко.
  • Уругвай, Аргентина, Парагвай, Чилі.
  • Іспанія, Португалія, Україна
  • Греція, Єгипет, Саудівська Аравія.

Нагадаємо, 4 жовтня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Україна претендуватиме на проведення ЧС з футболу. Цього ж дня це рішення підтримала Іспанія, а наступного дня і Португалія.

Раніше повідомлялося, що 9 жовтня збірна України з футболу дізнається імена суперників у кваліфікації на чемпіонат Європи-2024.