Спочивай з миром, Королю! Шевченко відреагував на смерть Пеле

Читати російською
Автор

Знаменитий український футболіст висловив співчуття родині Пеле

Колишній форвард збірної України Андрій Шевченко відреагував на смерть Пеле. Легендарний бразилець помер після тривалої боротьби з невиліковною хворобою.

"Вашу спадщина завжди пам’ятатимуть. Співчуття всій вашій родині. Спочивай з миром, Королю", — написав Шевченко у Twitter.

Пеле боровся з прогресуючими наслідками раку товстої кишки з 2021 року. Бразилець пройшов курс хіміотерапії, проте згодом його організм перестав реагувати на неї, а хвороба не відступила. Через це стан легенди футболу поступово погіршувався. 29 листопада 2022 року під час ЧС у Катарі Пеле був госпіталізований. Дочка триразового чемпіона світу на початку грудня розповідала, що її батько також підхопив інфекцію у легенях.

До речі, єдиний приватний музей Пеле був відкритий в Україні. Раніше ми розповідали про невідомі факти з біографії легендарного футболіста.

Пеле – єдиний футболіст в історії, який тричі вигравав ЧС як гравець (у 1958, 1962 та 1970 роках). Він був визнаний найкращим футболістом XX століття за версією ФІФА, World Soccer та France Football, а також найкращим спортсменом XX століття за версією МОК.