"Особливий" вперше переможений: "Севілья" обіграла "Рому" Моурінью у фіналі Ліги Європи (відео)

Читати російською
Автор

Визначився перший переможець у єврокубках

У середу, 31 травня, рекордсмен Ліги Європи за кількістю перемог "Севілья" у фіналі другого за силою єврокубка зустрічалася з "Ромою" Жозе Моурінью.

Зустріч проходила у Будапешті на "Пушкаш Арені" та завершилася з рахунком 1:1 (4:1 за пенальті) на користь іспанського колективу. Таким чином, "Севілья" всьоме (рекорд) перемагає у Лізі Європи/Кубку УЄФА. Про це повідомляє "Телеграф".

Поєдинок проходив у досить повільному темпі. "Рома" грала другим номером, вичікуючи помилки суперника. І вона сталася на 35 хвилині зустрічі. Крістанте перехопив м’яч у центрі поля і відразу запустив Пауло Дібалу у прорив. Аргентинець першим торканням обробив м’яч, а другим відправив "снаряд" у нижній кут андалузців.

У другому таймі іспанці досить швидко відігралися. На 55-й хвилині після навісу з правого флангу захисник "Роми" Джанлука Манчіні переправив м’яч у сітку своїх воріт. Потім команди почали грати ще обережніше. У результаті справа дійшла до додаткових таймів та серії пенальті. У футбольній лотереї перемогла "Севілья". Таким чином, тренер "Роми" Жозе Моурінью вперше у своїй кар’єрі програв фінальний єврокубковий матч. До речі, іспанський клуб переміг у семи фіналах ЛЄ/Кубка УЄФА із семи!

Статистика матчу Севілья - Рома /flashscore.ua

"Севілья" – "Рома" – 1:1

Голи: Манчіні (55, автогол) – Дібала (35)

Пенальті: 1:0 – Окампос, 1:1 – Крістанте, 2:1 – Ламела, 2:1 – Манчіні (воротар), 3:1 – Ракитич, 3:1 – Ібаньєс (штанга), 4:1 – Монтіель.

Попередження: Рафа Мір (36, лава запасних), Ракитич (65), Ламела (109), Окампос (129) – Матич (22), Пеллегріні (45), Манчіні (48), Крістанте (65), Челік (74), Залевськи (105)

"Севілья": Бону, Теллес (Рекік, 95), Гудель (Маркао, 127), Боде, Навас (Монтіель, 95), Ракитич, Фернандо (Жордан, 128), Хіль (Ламела, 46), Торрес (Сусо, 46), Окампос, Ен-Несірі.

"Рома": Патрісіу, Ібаньєс, Смолінг, Манчіні, Спінаццола (Льоренте, 106), Матич (Бове, 120), Крістанте, Челік (Залевськи, 91), Пеллегріні (Ель-Шаараві, 106), Абрахам (Белотті, 75), Дібала (Вейналдум, 68).

Повний відеоогляд зустрічі:

Нагадаємо, раніше визначилися фіналісти у всіх єврокубках. У фіналі Ліги чемпіонів зустрінуться "Манчестер Сіті" та "Інтер" (10 червня). У вирішальному поєдинку Ліги конференцій зіграють "Вест Гем" та "Фіорентина" (7 червня).

Додамо, легенда українського футболу Андрій Шевченко опинився у скандалі, відвідавши півфінал Ліги чемпіонів.