Збірна України сенсаційно обіграла Францію на молодіжному Євро та відібралася на Олімпіаду (відео)

Читать на русском
Автор
11401
Молодіжна збірна України
Молодіжна збірна України. Фото Українська асоціація футболу (УАФ)

За "молодіжку" свій перший поєдинок на турнірі провів Михайло Мудрик

У неділю, 2 липня, молодіжна збірна України зустрічалася з однолітками із Франції у рамках матчу 1/4 фіналу чемпіонату Європи-2023 (U-21).

Зустріч, що проходила у Клуж-Напоці (Румінія) на однойменній арені, завершилася з рахунком 3:1 на користь українців. Про це повідомляє "Телеграф".

Перший тайм пройшов за невеликої переваги французів, щоправда, Триколірні поступилися за підсумками 45-хвилинки. На 19-й хвилині Райан Шеркі відкрив рахунок у поєдинку. Здавалося, Ле Бле ось-ось подвоять перевагу, проте Синьо-жовті видали чудову кінцівку тайму, забивши 2 голи. Спершу Мудрик заробив пенальті, який реалізував Георгій Судаков. А на 44-й хвилині Михайло видав пас-цукерку на того ж Судакова, який у ближньому бою переграв Шевальє.

У другому таймі Син-жовті не лише витримали штурм французів, а й забили. На 86-й хвилині Артем Бондаренко встановив остаточний рахунок у матчі.

Франція U-21 – Україна U-21 — 1:3

Голи: Шеркі, 19 – Судаков, 32 (пен.), 44, Бондаренко, 86

Попередження: Тюрам, 58 – Криськів, 51, Вівчаренко, 56, Сікан, 62

Франція U-21: Шевальє – Нкунку, Люкеба, Сімакан (Жандре, 72), Калулу – Тюрам (Адлі, 71), Какере, Ле Фе – Шеркі (Калімуендо, 79) – Гуїрі (Ваї, 72), Баркола.

Україна U-21: Трубін – Вівчаренко, Таловєров, Батагов, Сич – Бондаренко (Желізко, 88), Бражко – Мудрик (Брагару, 78), Судаков, Кащук (Назаренко, 59) – Криськів (Сікан, 59).

Статистика матчу Франція – Україна на молодіжному Євро-2023
Статистика матчу Франція – Україна на молодіжному Євро-2023

Зазначимо, що в іншому поєдинку ігрового дня англійці обіграли португальців (1:0). Таким чином, українська "молодіжка" вперше в історії кваліфікувалася на Олімпійські ігри! Французи зіграють там на правах господарів. У півфіналі ЧЄ збірна України U-21 зіграє з Іспанією (5 липня).

Повний відеоогляд зустрічі:

Нагадаємо, на груповій стадії турніру збірна України посіла друге місце. Синьо-жовті переграли Хорватію (2:0), мінімально здолали Румунію (1:0) та зіграли внічию з Іспанією (2:2).

Раніше повідомлялося, що у Румунії поскаржилися у ФІФА на Україну через можливе порушення регламенту на чемпіонаті Європи U-21.