Бубка вперше відреагував на звинувачення у співпраці з окупантами (відео)

Читать на русском
Автор
722
Сергій Бубка
Сергій Бубка. Фото Screenshot

Легендарний спортсмен довго мовчав

Олімпійський чемпіон, колишній голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка заявив, що проти нього розпочалася кампанія, метою якої є знищення його репутації. Напередодні Bihus Info випустило два журналістські розслідування, в яких йдеться про те, що фірми уславленого легкоатлета співпрацюють із російськими загарбниками.

Відповідне відеозвернення Сергія Бубки доступне на однойменному YouTube-каналі. У ньому він заявив, що не має відношення до жодного бізнесу на окупованій території, а зараз займається лише підтримкою українських спортсменів та вітчизняного спорту на міжнародній арені.

"Я, як кожен українець, від самого початку війни зробив свій вибір – бути з Україною і робити все можливе у боротьбі з російською агресією. З 2014 року я не був на окупованих територіях. Я не відвідував своїх рідних і навіть не зміг бути на похороні моєї мами цього року. Я не маю жодного відношення до жодного бізнесу на окупованій території. Моя робота полягає у підтримці українських спортсменів та українського спорту на міжнародному рівні”, — заявив Бубка.

Нагадаємо, в червні 2023 року журналісти опублікували підсумки розслідування, оголосивши, що сімейна компанія Бубки — фірма "Монблан" (займається роздрібною торгівлею паливом), де він вважається співвласником разом зі своїм братом Василем, під час повномасштабної війни рф проти України офіційно зареєструвалася в росії й нібито співпрацювала з окупантами. У серпні Bihus Info заявило, що російські компанії, де Бубка вважається співзасновником нібито й надалі продовжують мати справи із загарбниками.

Пізніше стало відомо, що Бубка судитиметься з журналістами, а топові українські спортсмени підтримали колишнього голову НОК. Лише один спортсмен на закритій зустрічі Комісії атлетів НОК України виступив проти Бубки, через що в нього почалися проблеми.