"Шахтар" припиняє контракт із Патріком ван Леувеном: вже знайдено заміну

Читать на русском
Автор
1240
Патрік ван Леувен
Патрік ван Леувен. Фото ФК Шахтар

Він очолював "гірників" з липня 2023 року

ФК "Шахтар" офіційно оголосив про припинення контракту із головним тренером Патріком ван Леувеном. З ним команда провела 12 офіційних матчів.

Як повідомляється на офіційному сайті команди, разом із наставником клуб залишає тренерський штаб. "Шахтар" подякував тренеру та його асистентам за професіоналізм і побажав йому успіхів та перемог у майбутньому.

UPD: "Шахтар" повідомив, що спортивний директор клубу Дарійо Срна призначений виконувачем обов’язків головного тренера. Він готуватиме "Шахтар" до наступних матчів. "ФК "Шахтар" бажає Дарійо успіхів та перемог на новій посаді", — сказано у повідомленні.

Слід зазначити, що Срна виступав за "Шахтар" з 2003 по 2018 рік, був капітаном команди. Із сезону 2019/20 він працює в системі клубу.

Як відомо, ван Леувен після завершення ігрової кар’єри став тренером молодих кадрів нідерландського клубу "Фейєнорд".

Першу роботу в Україні він отримав ще у 2006 році. Ван Леувен був призначений помічником Хенка ван Стеї, який очолив академію "Шахтаря". Після звільнення ван Стеї у 2008 році ван Леувен став її керівником.

У березні 2013 року Патрік вирішив залишити донецький клуб та став директором казахстанського клубу "Кайрат". Наприкінці 2015 року ван Леувен залишив казахський клуб.

24 червня 2016 року ван Левен приєднався до "Маккабі" (Тель-Авів), обійнявши посаду виконавчого директора Департаменту молоді. Після звільнення тренера команди Володимира Івіча наприкінці сезону 2019/20 ван Леувен виконував обов’язки головного тренера старшої команди.

У грудні 2020 року ван Леувен повернувся на тренерську посаду після звільнення Йоргоса Доніса. У сезоні 2020/21 під його керівництвом команда посіла друге місце у Прем’єр-лізі та виграла Кубок Ізраїлю. У жовтні 2021 року покинув клуб.

28 червня 2022 року був призначений головним тренером українського клубу "Зоря" (Луганськ). Договір було укладено на 3 роки. Після успішного виступу луганського клубу в чемпіонаті, в якому "Зоря" стала бронзовою призеркою чемпіонату України, Патрік ван Леувен отримав запрошення стати головним тренером донецького "Шахтаря".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що футболіст "Шахтаря" U-19 та юнацької збірної України Олександра Роспутько не повернувся з командою на батьківщину після подорожі до Бельгії. Молодий спортсмен втік до росії.