У рф озвучили плани щодо "Донбас Арени"

Читать на русском
Автор
3127
"Донбас Арена" до вторгнення рф
"Донбас Арена" до вторгнення рф. Фото ФК Шахтар

Загарбники пообіцяли зайнятися футбольним стадіоном

Міністерство спорту росії з 2024 року почне працювати над відновленням захопленої "Донбас-Арени". До речі, нещодавно окупанти пустили чутки про непридатність стадіону.

Про це ТАСС у кулуарах міжнародного форуму "Росія — спортивна держава" в Пермі повідомив заступник міністра спорту рф Одес Байсултанов. Російський чиновник заявив, що питання про початок будівництва "Донбас-Арени" порушать у 2024 році.

"У зв’язку з тим, що є певні умови, розпочинати будівництво одного з найбільших футбольних інфраструктурних проектів ["Донбас-Арени"] на сьогодні було б неправильно. Швидше за все, цю тему будемо опрацьовувати з 2024 року.

Але необхідність у цьому є, відновлюватимемо, відтворюватимемо команду, вже наш "Шахтар" займе повноправне місце серед гідних команд росії", — сказав Байсултанов.

Довідка: "Донбас-Арена" — перший в Україні та Східній Європі стадіон категорії "Еліт" спроектований та збудований відповідно до стандартів УЄФА, розрахований на 52 898 глядачів. Будівництво арени з благоустроєм прилеглих територій коштувало 400 млн доларів.

Раніше командир окремої тактичної групи аеророзвідки "Птахи Мадяра" показав домашній стадіон "Шахтаря" з висоти пташиного польоту.

Нагадаємо, поки донецький "Шахтар" грає в Лізі чемпіонів, в окупованому Донецьку вирішили створити "двійника" Гірників, завданням якого стане потрапляння у вищий дивізіон чемпіонату росії з футболу.