Порівнювала норвежців із тарганами та заперечувала російську агресію: померла унікальна олімпійська чемпіонка

Читати російською
Автор

Про смерть легендарної спортсменки повідомив її колишній чоловік та тренер

На 59 році померла триразова олімпійська чемпіонка Анфіса Рєзцова. Нещодавно її дочка Дар’я Віролайнен втекла зі збірної росії у Фінляндію.

Про смерть уславленої колишньої лижниці та біатлоністки повідомляє ТАСС. Колишній чоловік спортсменки Леонід Рєзцов розповів, що 15 жовтня Анфісу госпіталізували, а 19 жовтня вона померла, не приходячи до тями.

Рєзцова стала першою олімпійською чемпіонкою у двох зимових видах спорту. На її рахунку "золото" Олімпіади-1988 у лижних перегонах (естафета) та дві перемоги (естафета та спринт) на Олімпійських іграх у біатлоні (1992, 1994). Крім того, Анфіса тричі ставала чемпіонкою світу з лижних перегонів, а також здобула "срібло" ЧС-1992 у біатлоні. Рєзцова двічі перемагала у загальному заліку Кубка світу з біатлону.

У Рєзцової залишилося має чотири доньки, дві з яких Дар’я Віролайнен і Крістіна Рєзцова є діючими біатлоністками.

Зазначимо, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Рєзцова заперечувала російську агресію.

"Нам Україна не завада, те, що вони нам гидоту всяку виливають, — для нас не має значення. Ми ногою там не ступали й ступати не будемо", — заявляла Анфіса у грудні 2022 року у відповідь на санкції Верховної Ради проти російських атлетів.

Крім того, Резцова ображала норвежців, які виступили проти повернення рф у міжнародний біатлон.

"Нікого не хотіла образити. А сказала це тому, що ми сильніші за них, "давимо" в біатлоні як тарганів, а вони знову з усіх щілин лізуть, виповзають і виповзають, ха-ха", — говорила Анфіса у березні 2023 року.

Нагадаємо, чотириразовий олімпійський чемпіон з біатлону (естафета) Олександр Тихонов образив українців. До речі, Олександр переконаний у тому, що росію допустять до Олімпіади-2024 у Парижі, тільки якщо рф переможе у війні.