"Шойгу, Герасимов, де набої?": російський чиновник поскаржився на відсутність боєприпасів

Читать на русском
Автор
882
Валерій Герасимов та Сергій Шойгу
Валерій Герасимов та Сергій Шойгу. Фото kremlin.ru

рф змушена купувати патрони для біатлону за кордоном

росія не виробляє патрони для біатлону у достатній кількості. До речі, нещодавно тренер із біатлону незаконно продавав боєприпаси.

Про це заявив глава Союзу біатлоністів росії Віктор Майгуров на форумі "росія — спортивна держава" в рамках круглого столу "Актуальні проблеми виробництва в росії спортивного обладнання та інвентарю для стрілецьких видів спорту. Шляхи вирішення" в Пермі, передає ТАСС. Повідомляється, що патрони виробляються в рф на застарілому устаткуванні.

"Ця тема вже заїжджена, ми тупцюємо на одному місці. Я керівник федерації вже три роки, а віз і нині там. Нічого не робиться в плані модернізації потужностей [виробництва], які зараз є. Дуже старе обладнання, якому, здається, сто років — досі вручну порох зважують.

Наші запити – 1,5 мільйона набоїв, на заводі можуть виробляти лише 300 тисяч. Вимушені купувати імпортні патрони, але вони подорожчали з 30 рублів за патрон до 80 рублів, і їх дуже складно доставити у рф", — сказав Майгуров.

У мережі зі сміхом сприйняли новину. Один з користувачів зазначив, що росія не виробляє нічого, крім балачок про велику державу. Інший користувач відреагував на слова Майгурова відомим мемом: "Шойгу, Герасимов, де патрони?"

Нагадаємо, чотириразовий олімпійський чемпіон з біатлону Олександр Тихонов образив шведів. Це сталося після того, як Шведський футбольний союз заборонив росіянкам виступити на чемпіонаті Європи-2024 (U-17). До речі, пізніше УЄФА відмовився від ідеї повернення юнацьких команд росії у міжнародний футбол.