УЄФА дав задню: рішення щодо рф змінили

Читать на русском
Автор
УЄФА
УЄФА. Фото Getty Images

Головний футбольний орган Європи повернув повний бан рф

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) скасував скандальне рішення про допуск збірних росії U-17 (до 17 років) до міжнародних турнірів.

Про це повідомив журналіст Роб Гарріс (Sky Sports) у Twitter. Він зазначив, що в Союзі не змогли знайти технічного рішення, за якого російські збірні могли б грати.

Це рішення було ухвалене у вівторок, 10 жовтня, на Виконкомі УЄФА. Крім того, в УЄФА вирішили, що чемпіонат Європи-2028 відбудеться у Великій Британії та Ірландії, а Євро-2032 пройде в Італії та Туреччині.

Нагадаємо, УЄФА у вересні дозволив російським збірним U-17 повернутися на міжнародну арену в нейтральному статусі (без прапора та гімну), мотивуючи це тим, що "діти не повинні страждати". Після цього про бойкот матчів з російськими командами оголосили Англія, Швеція, Норвегія, Данія, Ірландія, Латвія, Литва, Польща, Фінляндія та Україна. А в самій росії неоднозначно сприйняли рішення організації.

Раніше повідомлялося, що Швеція закрила шлях росіянкам з команди U-17 на чемпіонат Європи-2024, після чого в рф почалася істерика. Додамо, в УЄФА звинуватили країни, які оголосили про бойкот, у непослідовній позиції, однак у Союзі намітився розкол, через що було ухвалено рішення про перегляд позиції щодо збірних росії U-17.