Підсумки дня 28 грудня: негода в Україні, кримінальні справи Гогілашвілі, Шевченко підчепив "корону"

Читать на русском
Автор
Ключові події четверга
Ключові події четверга. Фото Колаж "Телеграфу"

Зведення новин за 28 грудня

Снігове пекло: Україна у владі негоди

Непогода в Україні 28 грудня
Зима розгулялася в Україні не на жарт

У вівторок, 28 грудня, чимало українців зіткнулися з наслідками нестабільних погодних умов. Хтось постраждав через рясні снігопади, а декому довелося справлятися зі страшною ожеледицею. До вечора ж у деяких областях України взагалі почався транспортний колапс: Дніпро та Харків практично повністю "зупинилися" в автомобільних пробках.

Коронавірус все ще атакує

Коронавирус в Украине 28 декабря
Пандемія, як і раніше, небезпечна

Не тішить нині і ковідна статистика. Після звичного невеликого зниження кількості хворих (з урахуванням вихідних) в Україні знову побільшало нових кейсів COVID-19. На ранок вівторка таких зареєстрували 2248. Зазначимо, що серед усіх хворих 137 дітей.

Постраждав за груди: з МОН звільнили заступника міністра, який потрапив у скандал

Ігор Гарбарук
Ігор Гарбарук

Гучні обговорення зовнішнього вигляду помічниці заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука, яка з’явилася у Львівській міськраді у дуже відвертій сукні, досягли піку. 28 грудня стало відомо про звільнення чиновника, який особисто подав заяву про відставку.

Кейс Гогілашвілі продовжують вивчати

Олександр Гогілашвілі
Олександр Гогілашвілі

Черговий виток подій торкнувся ще одного колишнього представника українського уряду. Згідно з інформацією ексспікера ВР Дмитра Разумкова, у ДБР завели кримінальну справу стосовно хамської поведінки вже звільненого з МВС чиновника Олександра Гогілашвілі. Нагадаємо, чоловік посварився з військовослужбовцем, який його не впізнав і відмовився пропустити через блокпост на Донеччині.

Бойовиків Донбасу продовжують озброювати

Росіяни на Донбасі
Росіяни везуть на Донбас зброю під виглядом гумконвою

Із Росії на окуповані території Донеччини та Луганщини завозять нове озброєння, паливо та навіть безпілотні апарати. Про це прозвітували у Головному управлінні української розвідки. Також у відомстві вважають, що росіяни активно поповнюють лави окупантів на Донбасі. На фоні таких новин не дивно, що в Кремлі говорять про "право захищати російських громадян", як варіант вторгнення в Україну.

Андрій Шевченко підхопив ковід

Андрій Шевченко захворів на COVID-19
Шевченко захворів на коронавірус

Коронавірусна хвороба не дивиться на зіркові статуси чи заслуги. 28 грудня, наприклад, стало відомо про те, що "корона" дісталася і до світила українського футболу, нині тренера італійського "Дженоа" Андрія Шевченка. Разом із ним захворів і капітан команди Доменіко Крішіто.

На скандал із "Емілі в Парижі" відреагував Netflix

Емілі в Парижі скандал з Українкою
Netflix прокоментувала скандал із "Емілі в Парижі"

Після кількох днів гучних обурень і навіть погроз подати до суду стримінговий сервіс Netflix пояснив скандальний образ українки в серіалі "Емілі в Парижі". Що відповіли у компанії, розповів голова Мінкульту Олександр Ткаченко.