Війна — день 270: окупанти перекидають десантників на Луганщину і тиснуть під Бахмутом

Читать на русском
Автор
73377
Вторгнення триває 270 днів
Вторгнення триває 270 днів

Оперативно про головне 20 листопада

Повномасштабне російське вторгнення в Україну триває вже 270 днів. ЗСУ продовжують точковими ударами по всій лінії фронту зменшувати кількість окупантів на українській землі, проте, попри це, росіяни продовжують тиснути на Донбасі. Водночас окупанти перекидають на Луганський напрямок залишки військ, які перебували на Херсонському напрямку. Ці підрозділи вважаються найбільш боєздатними в армії росії.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 20 листопада, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У районі тимчасово окупованого селища Веселе Мелітопольського району було чути вибухи, повідомляє мер міста Іван Федоров. "Відомо про три потужні вибухи на півночі від Мелітополя. У районі тимчасово окупованого селища Веселе, поблизу залізничної станції", — повідомив він.

22:00 Польща наразі ще не змогла зі стовідсотковою достовірністю з'ясувати, звідки була випущена ракета, що впала у польському селі Пшеводув поблизу кордону з Україною. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

21:00 У понеділок, 21 листопада, у всіх регіонах України застосовуватимуться планові відключення електроенергії, аварійні – не прогнозуються, повідомила пресслужба "Укренерго".

20:00 Підрозділи Сил оборони України за поточну добу відбили атаки окупантів у районах н.п. Білогорівка Луганської області та Спірне, Яківлівка, Бахмутське, Бахмут, Досвідне та Клищіївка Донецької області.

19:00 Агресія росії позбавила 5 млн людей в Україні роботи, через бойові дії країну покинули вже близько 7 млн людей, повідомила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

18:00 Напад на українських військових під виглядом здачі в полон є воєнним злочином, заявив український омбудсмен Дмитро Лубинець.

17:00 На бойовому чергуванні в Чорному морі перебувають 8 російських кораблів, у тому числі один ракетоносій із чотирма "Калібрами" на борту.

16:00 Огляд місця падіння ракети в польському селі Пшеводув профільними службами закінчено, наразі правоохоронці вже не охороняють територію навколо місця падіння, повідомляє видання РАР.

14:30 Україна отримала дві батареї ЗРК Crotale та дві ракетні системи залпового вогню, — заявив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

Російські військові весь ранок обстрілювали ЗАЕС, було зафіксовано більше 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції, повідомляє "Енергоатом".

12:30 Російський обстріл частково зруйнував підприємство "Мотор Січ" у Запоріжжі.

10:35 "АТБ" відновлює повноцінну роботу в Херсоні, — з сьогодні відкривається супермаркет на Миколаївському шосе, а протягом тижня відкриються ще два магазини. В місті вже працюють 6 відділень Укрпошти, 2 відділення Нової пошти, перші відділення "ПриватБанку", "Ощадбанку" та "Укргазбанку", потроху відновлюють мобільний зв'язок і навіть вже де-не-де з'являється вода. Також успішно повернувся до Києва перший потяг з 70 пасажирами з Херсона.

За добу росія орієнтовно втратила кілька сотень окупантів в Україні:

Втрати росії в Україні 20.11.2022
Втрати росії в Україні 20.11.2022

09:00 Внаслідок агресії рф проти України на сьогоднішній день загинуло 437 дітей, ще більше 838 постраждали, — ювенальні прокурори.

07:25 Кілька важливих новин на ранок:

  • прогнози, що війна закінчиться до кінця весни 2023 року, мрія, — заявив Єрмак;
  • є ймовірність провокацій та спроб проникнення ДРГ ворога з Брянської, Курської областей рф та Білорусі, — Генштаб ЗСУ;
  • Іран та росія уклали угоду про виробництво безпілотників на російській території, його можуть запустити протягом кількох місяців, — The Washington Post;
  • 20 листопада в усіх регіонах України з 8:00 до 24:00 будуть застосовуватись планові відключення, аварійних не прогнозується; протягом кількох днів ситуація в енергосистемі може стабілізуватися, — "Укренерго";
  • Фінляндія планує розпочати будівництво паркану на кордоні з рф з наступного року;
  • німців почали готувати до блекаутів зимою.

05:30 Україна та союзники планують побудувати повітряний щит для захисту від російських ракет — ОП.

05:00 НАТО не збирається воювати з рф через її агресію проти України — голова Пентагону Ллойд Остін.

04:00 У всіх регіонах України сьогодні застосовуватимуть планові відключення світла – Укренерго.

03:20 Під Мелітополем партизани спалили російський триколор разом із місцевим будинком культури, на якому він теліпався.

03:01 Суровікін витратив 1 млрд доларів на ракетну атаку для того, щоб українці посиділи кілька днів без світла — австрійський військовий аналітик Том Купер

02:00 Після відступу з Херсонщини окупанти вдвічі посилили атаки на сході України – WSJ.

01:30 У Зеленського назвали два способи припинення війни: або окупанти йдуть з України, або війна переходить до рф.

00:00 Голова Пентагону Ллойд Остін заявив, що від перемоги України залежить стабільність та процвітання з обох боків Атлантики.

Нагадаємо, з даними за 17 листопада можна ознайомитись у матеріалі:"Війна — день 267: окупанти готуються до важкої зими, але завдають нових ракетних ударів".

Інформація за 18 листопада доступна у зведенні:Війна — день 268: перебої зі світлом, запеклі бої на Донбасі.

Про те, що відбувалося 19 листопада, читайте у матеріалі:Війна — день 269: окупанти заливають кров’ю Донбас і продовжують ракетний терор України