Пентагон виклав відео, на якому російський літак атакує безпілотник Reaper

Читать на русском
Автор
3944
Кадри збиття безпілотника
Кадри збиття безпілотника. Фото Колаж "Телеграфу"

США вперше показали відео зі збиттям безпілотника

Пентагон опублікував відео інциденту з безпілотником Reaper, який росія збила над Чорним морем 14 березня. Нагадаємо, що американський літальний апарат впав у море після того, як його атакував російський винищувач. Того ж дня США висунули свою версію подій — за їхніми словами, російські пілоти кілька разів скидали на апарат паливо та вдарили його. росія своєю чергою заявила, що безпілотник наближався до Криму, йому на зустріч вилетіли два літаки, він зробив маневр і від цього начебто впав у воду.

Американське оборонне відомство виклало в мережу кадри, які доводять слова саме американців. На відео чітков видно зіткнення російського Су-27 з американським MQ-9 над Чорним морем у вівторок. Там показано, як російський літак скидає пальне на MQ-9, а потім врізається в нього. Після цього видно, що пропелер Reaper пошкоджено та гірше працюють усі інші системи.

Обіцянка викласти відео була зроблена ще під час брифінгу 14 березня. З того часу тривав процес розсекречення. До слова, військовий експерт розповів "Телеграфу" про наслідки, які можуть бути після збиття дрона.

Нагадаємо, що це був розвідувальний, а не бойовий дрон компанії General Atomics, який після зіткнення був утоплений у нейтральних водах. Американці заявили, що навряд чи зможуть дістати його з дна Чорного моря. Тим паче, що у цілях безпеки з безпілотника видалили усі дані перед тим, як він затонув.