Кілометрові пробки та паніка: росіяни масово біжать із Криму після удару по мосту (відео)

Читать на русском
Автор
1716
Велика кількість людей намагається залишити півострів
Велика кількість людей намагається залишити півострів. Фото Колаж

Сотні машин зібралися біля Керченської поромної переправи в порту "Крим"

Нічний удар по Кримському мосту викликав справжню паніку у росіян і буквально змусив їх бігти з півострова. На доступних виїздах із Криму вже формуються величезні пробки.

Про це пише Cyprus Daily News.

Наголошується, що затор з автомобілів, що залишають півострів у напрямку Мелітополя, розтягнувся на 5 км. Пробка починається від Соколівського озера на трасі Е-105, приблизно за 20 км від Чонгарського мосту, який також нещодавно був атакований. За даними ЗМІ, серед автомобілів, що виїжджають, багато хто з них з російських регіонів.

Загалом у Криму перебуває близько 50 тисяч туристів. Більшість із них заїхала на власних автомобілях. Вони зараз мають два варіанти виїхати: на поромі через Керченську протоку або на авто через тимчасово окуповані росією території України. Про це пише пропагандистська агенція "РИА-Новости", посилаючись на слова глави Загальнонаціонального союзу індустрії гостинності.

У Херсонській області шляхом до Криму з боку Мелітополя і назад утворилися гігантські пробки. Затори сягають від 4 до 6 км.

Водночас глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив 24 каналу, що на цей час автомобільне сполучення на Кримському мосту не функціонує. Тому росіянам, які тікатимуть з півострова, окупаційна влада рекомендує скористатися маршрутом завдовжки 387 кілометрів. Він проходить через окуповані території – Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь та Ростовська область.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в росії прокоментували удари по мосту і заявили, що його атакували українські безпілотні надводні апарати. Натомість у СБУ сказали, що всі деталі цієї події обов’язково розкажуть, але після Перемоги України у війні.