На Кримському мосту знову вибухи: пошкоджено один із прольотів (фото, відео) - оновлюється

Читать на русском
Автор
22702
Після вибухів зникла підсвітка одразу на кількох прольотах
Після вибухів зникла підсвітка одразу на кількох прольотах. Фото росЗМІ

"Бавовна" відвідала скандально відомий міст в районі третьої-четвертої години ранку

У понеділок, 17 липня, на Кримському мосту прогриміло кілька гучних вибухів. Очевидці стверджують, що внаслідок цього є руйнування кількох опор та, ймовірно, однієї із секцій переправи. Також є дані про пошкодження одного із легкових автомобілів, імовірно, без загиблих не обійшлося. Як відомо, перший вибух на мосту пролунав ще восени минулого року.

Перші дані про надзвичайну пригоду повідомив гауляйтер Криму сергій аксьонов у своєму Telegram-каналі. Згодом фото та відео з місця події почали розповсюджувати російські "воєнкори" та інші пабліки типу Shot. "Телеграф" слідкує за оновленням даних щодо НП.

20:00 Російський прем'єр марат хуснуллін каже, що один із прольотів автомобільної частини мосту отримав серйозну шкоду і не підлягає відновленню. За його словами, залізничне покриття зазнало незначних пошкоджень, які не впливають на рух поїздів.

15:00 Якщо підтвердиться, що атаку на Кримський міст 17 липня зробила Україна, це може стати "принизливим ударом" по путінському режиму, пише Financial Times

"Якщо підтвердиться, що це був другий український напад на Кримський міст, відкритий з великою помпою російським президентом володимиром путіним у 2018 році, це завдасть ще одного принизливого удару по престижу Кремля і, можливо, по його здатності забезпечувати війська, які тримають в окупації південні регіони України", – пише видання.

14:00 Росіянка Наталія та її чоловік Олексій зі Старого Осколу, які загинули внаслідок вибуху на Кримському мосту, дуже любили війну та підтримували режим кремля, пишуть ЗМІ.

13:00 До району Керченського мосту прибув військовий катер, який охоронятиме опори переправи.

12:00 Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував вибухи на Керченському мосту, назвавши споруду незаконною.

11:37 На Кримському мосту поступово починають розбирати уламки, спричинені вибухом. Виходить це, судячи з усього, не надто оперативно.

10:18 В росії назвали вибухи на Керченському мосту "терактом", розпочато офіційне розслідування. У слідчому комітеті рф заявили, що встановлюють особи причетних українців.

9:18 У СБУ вельми оригінально відреагували на події на Керченському мосту. До слова, джерела "Телеграфа" у відомстві стверджують, що вибухи — ретельно спланована операція українських спецслужб.

8:27 А ось і відео під'їхало!

8:05 З'явилися нові знімки з мосту. Повідомляється, що один із прольотів може бути зруйнований повністю, а інший — частково пошкоджений.

В ОК "Південь" попереджають, що вибух міг бути справою рук російських спецслужб — як чергова провокація проти України.

7:23 У мережі почали публікувати перші фото із пошкодженнями Кримського мосту.

7:14 Гауляйтер аксьонов уже встиг записати відео, де розповів, що над відновленням поїздів уже працюють і закликав росіян довіряти тільки "перевіреним джерелам інформації.

За даними російських Telegram-каналів під час вибуху постраждала з Бєлгородської області — дорослі загинули, їхню 14-річну доньку госпіталізовано.

Зазначимо, що подія сталася десь між третьою та четвертою годиною ранку. За попередньою інформацією, вибухи прогриміли поблизу 145 опори мосту з боку Краснодарського краю рф.

У росіян уже почалася паніка, аксьонов закликає не їхати до Криму через міст, а обирати для цього "альтернативний сухопутний маршрут через нові регіони" — себто відправляє громадян рф через окуповані Донеччину, Запоріжжя та Херсонщину.

Також є інформація, що на в'їзді до Криму вже утворився величезний затор, автомобілі поступово починають розвертати в інший бік.

Конкретних даних про те, що стало причиною вибуху, поки немає. Дехто стверджує, що по мосту вдарили ракетами, дехто — що здетонувала вибухівка в автомобілі. Також є непідтверджена інформація щодо можливих жертв та постраждалих.

Кримський міст карта
Кримський міст на карті

Нагадаємо, що перший вибух на Кримському мосту стався 8 жовтня 2022 року. Тоді причиною "бавовни" стала детонація вибухівки у вантажівці, котра рухалася до Криму із території рф. У кремлі одразу ж спустили на росЗМІ методичку, котра змушувала місцевих журналістів замовчувати окремі деталі події.