"Боремося за русскій мір в Україні?": ДБР взялося за нардепку Піпу через заяву Арестовича

Читать на русском
Автор
972
Олексій Арестович
Олексій Арестович. Фото pravda.com.ua

Арестович зібрався "зламати шовіністичну тенденцію"

Колишній радник офісу президента Олексій Арестович, який регулярно потрапляє у скандали, подав заяву на нардепа Наталію Піпу. Тепер ДБР має розпочати розслідування.

Про це ексрадник повідомив у своєму Telegram-каналі. На його думку, Піпа вчинила діяння, що "має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні (в умовах військового конфлікту, додам)" і тому "держава має дати свою правову оцінку тому, що сталося".

"Крім того, фактично скориставшись службовим становищем, вона забезпечила щось дуже схоже на знущання над неповнолітнім", — вважає Арестович.

Він заявив, що зібрався "привчати" любителів сіяти ворожнечу серед українців до "виконання Конституції України".

Пізніше Арестович додав:

"Моє завдання — поламати шовіністичну тенденцію і не дати їй стати суспільною нормою, не має різниці якою мовою говорить табір, з якого ця "норма" намагається виповзти", — говорить він.

Варто зазначити, що вчинок Арестовича українці ухвалили неоднозначно. В той час, коли його підписники ставили позитивні реакції, інші громадяни висловлювали своє обурення. Так, наприклад, громадський діяч Андрій Смолій у своєму Telegram-каналі написав — ми, що боремося за русскій мір в Україні?

"Виявляється, у нас в країні не боротьба проти москальського, а боротьба за москальське. І скільки вже цей проокупантський арєстовічь наговорив проти України — чомусь жодних кримінальних справ немає", — пише він.

І така позиція виявилася досить популярною серед інших українців.

Нагадаємо, що інцидент із Піпою, про який говорить Арестович, стався у червні 2023 року. Тоді нардеп, перебуваючи у Львові, обурилася, що на одній із вулиць музикант, якому виявилося 17 років, співав пісні Цоя російською. Коли депутат висловила свою позицію молодій людині, то той її покрив матом. Але правосуддя спіткало підлітка і його визнали винним у хуліганстві, правда суддя обмежився лише попередженням. Ситуація викликала широкий резонанс в українському суспільстві, а крапку у суперечках поставило Державне агентство України з мистецтв та художньої освіти.

Раніше ми писали, що Арестович здивував несподіваним фактом зі своєї біографії.