Війна — день 577: окупанти потерпають від шквалу "бавовни", але не припиняють атак

Читать на русском
Автор
20531
Настав новий день спротиву російським окупантам
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі субота, 23 вересня 2023 року. Росіяни не встигли відійти від знищення штабу Чорноморського флоту рф в Севастополі та іншої "бавовни" в Криму, як уже є новини про можливу передачу Україні ракет ATACMS. Але й для України є сумні звістки — внаслідок удару по цивільній інфраструктурі у Кременчуці є загиблий та десятки постраждалих.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 23 вересня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 На Таврійському напрямку триває бойова робота Сил оборони, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

За останню добу втрати ворога склали 224 особи (безповоротні — 70, поранені — 154, полон — 1).

Знищено 51 одиницю військової техніки противника.

22:00 БпЛА типу "Shahed" у напрямку Чернігівської області, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

21:00 В окупованих Токмаку і Бердянську Запорізької області у суботу лунали гучні вибухи, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

20:00 Українські військові продовжують наступ у районі Вербового Запорізької області. ЗСУ витісняють супротивника із зайнятих ними позицій, повідомляє Генштаб.

19:00 Протягом доби відбулось 15 бойових зіткнень. Ворог завдав 5 ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 22 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 Російські окупанти обстріляли Херсон, у результаті загинула 65-річна жінка, також поранення отримав 27-річний чоловік, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

17:00 США призначили генерального інспектора міністерства оборони Роберта Сторча наглядачем за виділеними Україною коштами.

Російські військові обстрілюють Херсон, у Дніпровському районі чути вибухи, повідомив начальник міської військової адміністрації Роман Мрочко.

16:00 Російські загарбники атакували село Миколаївка на Херсонщині з безпілотника. Внаслідок атаки отримав тяжкі поранення місцевий житель.

15:00 Російські терористи прибули на навчання до міста Грайворона Бєлгородської області. Можуть вдатись до диверсій на північному кордоні України.

Про це повідомляє "Центр національного спротиву".

14:00 Кількість постраждалих в Кременчуці внаслідок удару рф зросла до 32 людей, серед них троє дітей, повідомив мер Малецький.

Загинула одна людина, 16 осіб госпіталізовано.

13:00 Українські військові продовжують укріплювати державний кордон. Протягом тижня захисники вирили тисячі кілометрів окопів та встановили тисячі мін.

12:00 ЗСУ прорвали оборону росіян у Вербовому і очікується ще більший прорив, — Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія"

11:00 У Кременчуці внаслідок вчорашньої ракетної атаки пошкоджено декілька житлових будинків в центрі міста. Міський голова повідомив, що у домівках вибиті вікна, а подекуди є руйнування оздоблення фасадів.

На місці працює спецкомісія, яка фіксує всі пошкодження.

10:00 Втрати окупантів за добу

09:00 Уночі 23 вересня 2023 року російські окупанти атакували Україну 15-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" із південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ – рф).

Напрямок удару – Запоріжжя, Дніпропетровщина.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 14 "шахедів".

08:00 Захисники з ПвК "Схід" збили в небі над Дніпропетровщиною 12 ворожих БпЛА. Це були "Шахеди".

Уламки пошкодили об'єкт критичної інфраструктури Дніпра.

07:00 Ворог запустив по Одещині дві ракети "Онікс", – Гуменюк. Ракети влучили в рекреаційну зону. Наразі уточнюється інформація про наслідки удару.

06:00 Ранку! Зібрали для вас новини, які ви могли пропустити:

  • Вночі потужні вибухи пролунали у Дніпрі та Запоріжжі. Попередньо — балістика
  • Під ранок на Дніпро зайшла група "шахедів", працювало ППО, у місті та передмісті було багато вибухів
  • Українські війська продовжили штурм під Бахмутом і просунулися на південний схід від Кліщіївки. Також ЗСУ вели наступальні дії на заході Запорізької області і просунулися на північ від Новопрокопівки, пише ISW
  • Найбільший прорив в цьому контрнаступі ще попереду. Українським військам потрібно принаймні дійти до міста Токмак, заявив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський

00:45 Одеські канали повідомляють про вибухи у районі Затоки.

00:42 Група ракет рухається у напрямку Одеської області, — Повітряні сили ЗСУ.

00:05 Відбій тривоги.

00:00 У передмісті Дніпра було чути звуки вибухів, — попередньо робота ППО. Раніше вибухи також чули у Запоріжжі. Повітряна тривога оголошена у Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях.

Карта бойових дій на початок доби від DeepState виглядає так:

Карта бойових дій Україна сьогодні 23.09.2023

Про те, що відбувалося 20 вересня, читайте у матеріалі: Війна — день 574: росіяни втрачають позиції на сході та намагаються перегрупуватися

Інформацію за 21 вересня дивіться за посиланням: Війна — день 575: ЗСУ продовжують знищувати сили росіян і займають нові позиції

З даними за 22 вересня можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 576: знищено штаб Чорноморського флоту рф, але росіяни продовжують обстріли