Війна — день 580: на фронті загострення боїв та взаємні атаки дронами та ракетами в тилу

Читать на русском
Автор
23565
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

В Україні продовжуються активні бойові дії по всій лінії фронту, а кількість бойових зіткнень збільшується, а разом з ними і кількість ракетних та дронових ударів з боку росіян щодо об’єктів цивільної інфраструктури. При цьому, на відміну від попереднього року, ЗСУ має необхідні засоби, щоб завдавати ударів у відповідь по тилах окупантів.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 26 вересня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Російські війська з артилерії обстріляли Вовчанськ у Харківській області. Внаслідок ворожої атаки постраждав чоловік.

22:00 Президент України Володимир Зеленський заявив про важливість забезпечення армії снарядами: "Це тематика, якою займаємося щодня. Постачання від партнерів, пошук нових можливостей у світі. Ми ясно знаємо, як забезпечити постачання та поступово збільшуємо обсяги нашого українського виробництва. Це один із топових пріоритетів".

20:00 Російська авіація атакувала медзаклад у Бериславі, повідомляє Херсонська ОДА.

Через влучання керованої авіабомби у лікарні пошкоджено дах одного з відділень, харчоблок, пральню, котельню, гаражні, господарчі та складські приміщення.

19:00 Українські бійці продовжують наступати на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, відбили дев'ять атак росіян поблизу Мар'їнки та знищили два склади боєприпасів рф, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 Норвегія надасть додатково 1 мільярд норвезьких крон (92,5 млн доларів), щоб надати українцям доступ до захисту та життєво важливої допомоги, заявила міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Хуітфельдт.

17:00 У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області лунають вибухи. Вони мали таку силу, що їх чули всі райони міста, а в будинках зникало світло.

16:00 Вже сім суден, за останніми даними, вийшло з Одеських портів тимчасовим гуманітарним коридором, повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

15:00 У Лубенському районі Полтавської області стався вибух, повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. "За попередньою інформацією, сталася розгерметизація на магістральному газопроводі. На місці працює ДСНС. Подробиці пізніше", — поінформував він.

14.00 Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Штабу Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого було обговорено ситуацію на фронті за всіма напрямками. Про це глава держави повідомив у Telegram.

13.00 У Курській області рф без світла залишилися сім населених пунктів. За словами губернатора області Романа Старовойта, таких пошкоджень нібито завдав український безпілотник.

12:00 Як повідомили у Державній прикордонній службі, поромний пункт пропуску "Орлівка" на кордоні Україні та Румунії тимчасово припинив роботу. Наразі там проводяться заходи щодо відновлення нормального функціонування. Причина зупинки руху — нічна атака росіян.

11:00 У тимчасово окупованому Севастополі оголошувалася повітряна тривога через начебто ризик ракетного удару. Рух наземного громадського транспорту уже відновили, а от морський і досі перебуває у стадії вимушеної зупинки.

СБУ затримала у Херсоні священника УПЦ (МП), який торгував зброєю, котра лишилася після втечі російських загарбників, коли ЗСУ змогли звільнити місто. Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі.

10:00 Генштаб відзвітував про свіже поповнення статистики ліквідованих російських окупантів на території України:

Втрати армії рф в Україні 26.09.2023
Втрати армії рф в Україні 26.09.2023

9:00 У Повітряних Силах розповіли, скільки ворожих цілей вдалося знищити цієї ночі. Слід зазначити, що ракет росіяни не застосовували — тільки дрони-камікадзе.

8:00 Генштаб ЗСУ повідомляє, що за останню добу на фронті відбулося понад 25 бойових зіткнень. Деталі — у ранковому зведенні:

7:00 У низці регіонів України оголошували повітряну тривогу через загрозу застосування балістичного озброєння. Досить швидко звуки сирени у Кривому Розі змінилися вибухами. За попередніми даними, є приліт на одному із підприємств.

6:00 Ранку! Зібрали для вас новини, які ви могли проспати:

  • у низці регіонів України цієї ночі звучали сигнали повітряної тривоги. Причина — запуск одразу кількох "табунів" безпілотників типу Shahed. Повідомлялося про звуки вибухів на Дніпропетровщині, Миколаївщині та Одещині. Наслідки уточнюються;
  • неспокійно цієї ночі було і на окупованому Кримському півострові. Зокрема, Севастополь "ловив" вітання у вигляді дронів та, за словами росіян, навіть ракет. Повідомлялося, що могла бути здійснена атака на аеродром "Бельбек";
  • очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок запевнила, що у її країні немає внутрішньої втоми від України попри будь-які економічні негаразди, пише CNN;
  • у поліції Латвії попередили: збираються штрафувати водіїв, на транспортних засобах яких помітять "провокаційні надписи російською мовою". Зокрема, йдеться про "ідентифікаційні" наліпки, які так полюбляють вішати громадяни країни-агресора — зі словами "я росіянин" чи "я росіянка". Таким водіям може загрожувати навіть штраф за пропагування військової агресії.

00:00 З аеродрому "Оленья" під Мурманськом злетіли 6 бомбардувальників Ту-95 та два Ту-22, крім того, є повідомлення про ударні БПЛА в акваторії Чорного моря.

З даними за 23 вересня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 577: окупанти страждають від шквалу "бавовни", але не припиняють атак

Про те, що відбувалося 24 вересня, читайте у матеріалі: Війна — день 578: ЗСУ готуються до нового прориву, а окупанти збирають ракети для нових ударів

Інформацію за 25 вересня дивіться за посиланням: Війна — день 579: ЗСУ "перемелюють" окупантів на фронтах, а в глибокому тилу росіян все частіше звучить "бавовна"